A hangulatos szigetfőváros
Lefkadaváros

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Lefkadaváros

További nevei: Lefkada town

Lefkada bájos és kellemes hangulatú fővárosa, egyben legnagyobb települése a sziget bejáratánál fogadja a látogatóit.

Elhelyezkedés: Lefkada északkeleti pontján

Koordináták: 38.835528, 20.710188

A város kb. 15.000 fős lakossággal rendelkezik, mellyel messze a legnépesebb település az egész szigeten. Lefkadavárosban a sziget más pontjaitól eltérően nem csupán a turizmus a meghatározó, hanem saját ipara, mezőgazdasága, és tágas kikötője is van.
Lefkada éjszakai élet
Lefkadaváros épületeit szinte kivétel nélkül az elmúlt évtizedekben építették, mivel az elmúlt évszázadok földrengései a régi házakat gyakran porig rombolták. Az újjáépített házakat már az új irányelvek szerint földrengésbiztosra építették, így a már azóta bekövetkezett földmozgások kevés kárt tudtak tenni bennük.

A városközpont szűk utcáin több sétálóutca is található, melyekben tavernák, bárok, kisebb-nagyobb üzletek foglalnak helyet. Az élet errefelé szinte sosem áll meg, főleg nyáron, amikor a helyieken felül rengeteg nyaraló is megjelenik a városban - ennek ellenére a város sokak szerint az egyik legélhetőbb görög kisváros, nagyon kellemes atmoszférával. A Lefkadaváros szűk utcáit tágas terek szakítják meg, néhányat pálmafák vagy szobrok dobnak fel.

A településen nyaranta olyan fesztiválok kerülnek megrendezésre, mint pl. a nemzetközi folklór fesztivál, a művészeti fesztivál, számos kisebb táncos-zenés fesztivál mellett. Ezek időpontja évről-évre változhat, érdemes figyelni miattuk a városban fellelhető póznákat és hirdetőoszlopokat.

Lefkada fővárosában található a Régészeti Múzeum is, ahol Lefkada múltjából találhatóak különféle ereklyék és régészeti leletek. A méretes kikötő a város keleti oldalán, a szárazföld felőli oldalon található: szinte mindig tele van yachtokkal, katamaránokkal, vitorlásokkal, időről időre igazán pompás darabok is felbukkannak. A Lefkadavároshoz eső legközelebbi strandok közé tartozik Agios Ioannis és Gira, amik alig két-három kilométerre fekszenek a várostól, és akár kerékpárral is könnyen megközelíthetőek.

Tipp: ne hagyd ki és ne lapozd át a Lefkada digitális útikönyv jóval részletesebb leírását Lefkadavárosról, hiszen a főváros is extra leírásokkal, tippekkel, ötletekkel és számos képpel illusztrálva kerül bemutatásra!

Bérelhető apartmanokat, studiókat, villákat és szállodákat Lefkadavárosban és környékén itt találsz: 

Szállások Lefkadavárosban
 (új ablakban nyílik meg) 

Lefkadaváros
A sziget fővárosa bájos látványt nyújtó, kellemes hely
Lefkadaváros, promenád
A fővárost sokan óvárosának egyedi hangulata miatt kedvelik
Sétálóutca, Lefkadaváros
A főváros az esti órákban
A tengerparton is számos étterem és bár várja a vendégeit
Naplemente előtt Lefkadavárosban
Szállások Lefkadavárosban és környékén

Lefkadaváros a sziget fővárosa, Lefkada északkeleti csücskében helyezkedik el. A kisvárosban rengeteg üzlet, taverna, bár és különféle szolgáltató működik, aminek köszönhetően meglehetősen nyüzsgő település, különösen a nyári hónapokban. Aki szereti az esti nyüzsgést, nézelődést, kellemes óvárosi sétákat, Lefkadaváros a legjobb úticél Nidri mellett a szigeten. A település kiindulópontnak is jó lehet sokak számára, mivel kelet és nyugat egyaránt könnyen elérhető. 

Szállások, apartmanok, studiók Lefkadavárosban
Lefkadavárosban szállások a központi és külvárosi részen egyaránt foglalhatóak
Szállások, apartmanok Agios Ioannisban

Lefkadavároshoz közeli szálláshelyként Agios Ioannis is szóba jöhet, ami egy csendes pihenőövezet a fővárostól mindössze két-három kilométerre. Szállásai gyakran jó ár / értéket biztosítanak, ráadásként a közeli strand is rendkívül mutatós, karibi színeiről híres. Agios Ioannisban legalább két-három tucatnyi apartman és studió várja a vendégeket, így ka ínálat is széles. A közeli partszakaszokra gyakran szörfösök is kilátogatnak, amellyel saját maguknak és a nézelődőknek okoznak kellemes perceket.

Lefkada digitális útikönyv

Ne hagyd ki a Lefkada digitális útikönyvben Lefkadaváros extra leírásait!

További érdekes és hasznos információkat találsz Lefkada fővárosának óvárosáról, kikötőjéről, sétálóutcájáról, házairól, a település múltjáról és jelenéről a Lefkada digitális útikönyvben.

Ahol sok más lefkadai érdekesség mellett Lefkadavárost is részletes, magyar nyelvű leírásokon keresztül ismerheted meg.
Bővebben...

Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz nyaralás