A hangulatos szigetfőváros
Lefkadaváros

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Lefkadaváros

További nevei: Lefkada town

Lefkada bájos és kellemes hangulatú fővárosa, egyben legnagyobb települése a sziget bejáratánál fogadja a látogatóit.

Elhelyezkedés: Lefkada északkeleti pontján

Koordináták: 38.835528, 20.710188

A város kb. 15.000 fős lakossággal rendelkezik, mellyel messze a legnépesebb település az egész szigeten. Lefkadavárosban a sziget más pontjaitól eltérően nem csupán a turizmus a meghatározó, hanem saját ipara, mezőgazdasága, és tágas kikötője is van.
Lefkada éjszakai élet
Lefkadaváros épületeit szinte kivétel nélkül az elmúlt évtizedekben építették, mivel az elmúlt évszázadok földrengései a régi házakat gyakran porig rombolták. Az újjáépített házakat már az új irányelvek szerint földrengésbiztosra építették, így a már azóta bekövetkezett földmozgások kevés kárt tudtak tenni bennük.

A városközpont szűk utcáin több sétálóutca is található, melyekben tavernák, bárok, kisebb-nagyobb üzletek foglalnak helyet. Az élet errefelé szinte sosem áll meg, főleg nyáron, amikor a helyieken felül rengeteg nyaraló is megjelenik a városban - ennek ellenére a város sokak szerint az egyik legélhetőbb görög kisváros, nagyon kellemes atmoszférával. A Lefkadaváros szűk utcáit tágas terek szakítják meg, néhányat pálmafák vagy szobrok dobnak fel.

A településen nyaranta olyan fesztiválok kerülnek megrendezésre, mint pl. a nemzetközi folklór fesztivál, a művészeti fesztivál, számos kisebb táncos-zenés fesztivál mellett. Ezek időpontja évről-évre változhat, érdemes figyelni miattuk a városban fellelhető póznákat és hirdetőoszlopokat.

Lefkada fővárosában található a Régészeti Múzeum is, ahol Lefkada múltjából találhatóak különféle ereklyék és régészeti leletek. A méretes kikötő a város keleti oldalán, a szárazföld felőli oldalon található: szinte mindig tele van yachtokkal, katamaránokkal, vitorlásokkal, időről időre igazán pompás darabok is felbukkannak. A Lefkadavároshoz eső legközelebbi strandok közé tartozik Agios Ioannis és Gira, amik alig két-három kilométerre fekszenek a várostól, és akár kerékpárral is könnyen megközelíthetőek.

Tipp: ne hagyd ki és ne lapozd át a Lefkada digitális útikönyv jóval részletesebb leírását Lefkadavárosról, hiszen a főváros is extra leírásokkal, tippekkel, ötletekkel és számos képpel illusztrálva kerül bemutatásra!

Bérelhető apartmanokat, studiókat, villákat és szállodákat Lefkadavárosban és környékén itt találsz: 

Szállások Lefkadavárosban
 (új ablakban nyílik meg) 

Lefkadaváros
A sziget fővárosa bájos látványt nyújtó, kellemes hely
Lefkadaváros, promenád
A fővárost sokan óvárosának egyedi hangulata miatt kedvelik
Sétálóutca, Lefkadaváros
Biztositas.hu utasbiztosítási kuponkedvezmény

Légy szemfüles és spórolj utasbiztosításodon lefkada.hu kuponnal!

Hasonlítsd össze a legnagyobb biztosítók utasbiztosítási ajánlatait, válaszd ki a számodra legjobbat, és kösd meg biztosításod olcsóbban a LEFKADA.HU kedvezménykuponjával!
Tovább a kedvezményhez...
A főváros az esti órákban
A tengerparton is számos étterem és bár várja a vendégeit
Naplemente előtt Lefkadavárosban
Szállások Lefkadavárosban és környékén

Lefkadaváros a sziget fővárosa, Lefkada északkeleti csücskében helyezkedik el. A kisvárosban rengeteg üzlet, taverna, bár és különféle szolgáltató működik, aminek köszönhetően meglehetősen nyüzsgő település, különösen a nyári hónapokban. Aki szereti az esti nyüzsgést, nézelődést, kellemes óvárosi sétákat, Lefkadaváros a legjobb úticél Nidri mellett a szigeten. A település kiindulópontnak is jó lehet sokak számára, mivel kelet és nyugat egyaránt könnyen elérhető. 

Szállások, apartmanok, studiók Lefkadavárosban
Lefkadavárosban szállások a központi és külvárosi részen egyaránt foglalhatóak
Szállások, apartmanok Agios Ioannisban

Lefkadavároshoz közeli szálláshelyként Agios Ioannis is szóba jöhet, ami egy csendes pihenőövezet a fővárostól mindössze két-három kilométerre. Szállásai gyakran jó ár / értéket biztosítanak, ráadásként a közeli strand is rendkívül mutatós, karibi színeiről híres. Agios Ioannisban legalább két-három tucatnyi apartman és studió várja a vendégeket, így ka ínálat is széles. A közeli partszakaszokra gyakran szörfösök is kilátogatnak, amellyel saját maguknak és a nézelődőknek okoznak kellemes perceket.

Lefkada digitális útikönyv

Ne hagyd ki a Lefkada digitális útikönyvben Lefkadaváros extra leírásait!

További érdekes és hasznos információkat találsz Lefkada fővárosának óvárosáról, kikötőjéről, sétálóutcájáról, házairól, a település múltjáról és jelenéről a Lefkada digitális útikönyvben.

Ahol sok más lefkadai érdekesség mellett Lefkadavárost is részletes, magyar nyelvű leírásokon keresztül ismerheted meg.
Bővebben...

Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

Lefkada fényképezés, kék színek


Fotózásban Partnerünk az Olympus

Az Olympus cserélhető objektíves PEN és OM-D fényképezőgépeivel a nyaralási fotók bámulatos minőségben örökíthetőek meg. Szeretettel ajánljuk őket minden nyaralónak hogy élményeiből a legjobbat hozhassa ki.
Bővebben az Olympus fényképezőgépeiről...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz legszebb strandjai és legjobb látnivalói. Nyaralási információk Rodoszról, Rodosz GUIDE