Agios Nikitas

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Agios Nikitas

További nevei: -

Agios Nikitas Lefkada északnyugati részén fekvő kisváros, mely mindössze 140-150 állandó lakossal rendelkezik.

Elhelyezkedés: Lefkadavárostól kb. 12 km-re délnyugatra

Koordináták: 38.787376, 20.612386

Agios Nikitas az év nagy részében meglehetősen nyugodt, ám a nyári hónapokban a csend tovaszáll: a dimbes-dombos részre épült település megtelik nyaralókkal és a közeli strandokat meglátogatókkal, akik előszeretettel barangolják be a környéket.
Ebben az időszakban a tavaszi álmot alvó, nyugodt lefkadai településből egy csapásra nyüzsgő, élettel teli városka válik, ahol a tavernák szinte sosem üresek, és az utcákon mindig sétál valaki. Agios Nikitas könnyen elérhető Lefkadavárosból is, a sziget nyugati partvonalán vezető főút közvetlenül mellette halad el. A város különlegessége, hogy ugyan a nyugati főút elhalad a külső részén, de a központ belső utcáira autóval behajtás csak kivételes esetekben és időszakban lehetséges, amit tábla is jelez. Emiatt az Agios Nikitas központjába bejutás strandolás, étkezés, stb céljából csak gyalogosan kivitelezhető, van ahonnan csak hosszabb sétával. Mivel parkolóhelyekből nem épült túl sok a város körül, sokan a főút szélén állnak meg, ami nyáron nem mindig egyszerű feladat. A városka sétálóutcája a strandban végződik, ami megkapó látványt nyújt, azonban kis mérete és a látogatók száma miatt főszezonban igen zsúfolttá is válhat.
Agios Nikitas Lefkada
Agios Nikitas utcáin tavernák, bárok, szupermarketek működnek egymás mellett, és várják a strandolásból érkező nyaralókat. A lefkadai települést körben ölelő dombokra több apartman és szálloda is épült, mesés kilátással magára városra és az öbölre. Agios Nikitas egyik fő vonzereje, hogy innen indulnak hajók a nem messze lévő, tágas öbölt képező Mylos beach-re, Lefkada egyik legszebb strandjára.

Agios Nikitas ajánlott apartmanjai, szállodái, studiói és villái

Hol érdemes szállást foglalni Agios Nikitasban?

Agios Nikitas kivételes helyzetben van a Lefkada nyugati oldalán elterülő települések között, hiszen saját stranddal rendelkezik, ráadásul több remek tengerpart (Pefkoula, Mylos, Kathisma) alig néhány kilométeres távon belül közelíthető meg.

A kisváros elhelyezkedése miatt igen népszerű úticél a nyaralók között, emiatt az itteni szállások gyakran valamivel magasabb árúak, mint a keleti part apartmanjai és studiói. A főutcán és annak környékén több taverna és bár is működik, sőt ezeken felül szupermarketeket és autókölcsönzőt is találni.
Agios Nikitas, főutca
A városka utcáin hangulatos tavernák fogadnak
Az Agios Nikitast körülölelő dombokról sok helyen látni a tengert
Agios Nikitas főutcája egyenesen a lefkadai település saját strandjához visz
Milyen utasbiztosítást érdemes kötni Lefkadára, illetve Görögországba utazásnál? Az idei évi utasbiztosítási információkért, ajánlott utasbiztosításokért és kalkulátorért kattints ide!

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook