Agios Nikitas

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Agios Nikitas

További nevei: -

Agios Nikitas Lefkada északnyugati részén fekvő kisváros, mely mindössze 140-150 állandó lakossal rendelkezik.

Elhelyezkedés: Lefkadavárostól kb. 12 km-re délnyugatra

Koordináták: 38.787376, 20.612386

Agios Nikitas az év nagy részében meglehetősen nyugodt, ám a nyári hónapokban a csend tovaszáll: a dimbes-dombos részre épült település megtelik nyaralókkal és a közeli strandokat meglátogatókkal, akik előszeretettel barangolják be a környéket.
Ebben az időszakban a tavaszi álmot alvó, nyugodt lefkadai településből egy csapásra nyüzsgő, élettel teli városka válik, ahol a tavernák szinte sosem üresek, és az utcákon mindig sétál valaki. Agios Nikitas könnyen elérhető Lefkadavárosból is, a sziget nyugati partvonalán vezető főút közvetlenül mellette halad el. A város különlegessége, hogy az utcáira autóval behajtás csak kivételes esetekben és időszakban lehetséges, így az Agios Nikitasba bejutás csak gyalogosan kivitelezhető. Mivel parkolóhelyekből nem épült túl sok a város körül, sokan a főút szélén állnak meg, ami nyáron nem mindig egyszerű feladat. A városka sétálóutcája a strandban végződik, ami megkapó látványt nyújt, azonban kis mérete és a látogatók száma miatt főszezonban igen zsúfolttá is válhat.
Agios Nikitas Lefkada
Agios Nikitas utcáin tavernák, bárok, szupermarketek működnek egymás mellett, és várják a strandolásból érkező nyaralókat. A lefkadai települést körben ölelő dombokra több apartman és szálloda is épült, mesés kilátással magára városra és az öbölre. Agios Nikitas egyik fő vonzereje, hogy innen indulnak hajók a nem messze lévő, tágas öbölt képező Mylos beach-re, Lefkada egyik legszebb strandjára.

Bérelhető apartmanok, studiók, villák és szállodák Agios Nikitasban és környékén:

Szállások Agios Nikitasban (új ablakban nyílik meg)

Agios Nikitas
Agios Nikitas kőházai
A város utcáira a szűkös helyek és a nagy forgalom elkerülése miatt a behajtás korlátozott, így bizonyos időpontokban csak gyalogosan mehetsz be
Agios Nikitas főutcája egyenesen a lefkadai település saját strandjához visz
Lefkada digitális útikönyv

Érdekel Agios Nikitas?

A Lefkada digitális útikönyvben további olvasnivalókat és leírásokat találsz Agios Nikitasról és környékéről. 

Bővebben...
Agios Nikitas, főutca
A városka utcáin hangulatos tavernák fogadnak
Az Agios Nikitast körülölelő dombokról sok helyen látni a tengert
Szállásinfo Agios Nikitasról
Agios Nikitas kivételes helyzetben van a Lefkada nyugati oldalán elterülő települések között, hiszen saját stranddal rendelkezik, ráadásul több remek tengerpart alig néhány kilométeres távon belül közelíthető meg. A kisváros népszerű úticél a nyaralók között, emiatt az itteni szállások gyakran valamivel magasabb árúak, mint a keleti part apartmanjai és studiói. A főutcán és annak környékén több taverna és bár is működik, sőt ezeken felül szupermarketeket és autókölcsönzőt is találni.
Lefkada fényképezés, kék színek


Fotózásban Partnerünk az Olympus

Az Olympus cserélhető objektíves PEN és OM-D fényképezőgépeivel a nyaralási fotók bámulatos minőségben örökíthetőek meg. Szeretettel ajánljuk őket minden nyaralónak hogy élményeiből a legjobbat hozhassa ki.
Bővebben az Olympus fényképezőgépeiről...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.