Lefkada repülővel

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Lefkada repülővel 2022

Repülős nyaralás Lefkadára 2022-ben

Lefkada szigete az utazók nagy részének sokáig elérhetetlen volt Budapestről repülőgéppel, ám ez az utóbbi időben változni látszik.

A szigetnek sajátos földrajzi adottságai miatt saját repülőtere nincs: hegyes-völgyes tájai nem teszik alkalmassá olyan egybefüggő sík terület kialakítására, ahol a hosszú kifutópályákat, illetve az ehhez kapcsolódó nemzetközi légikikötő infrastruktúráját lehetne kialakítani.

Lefkada közelében az egyetlen nemzetközi repülőtér a Preveza város mellett található, a szigettől kb. húsz kilométerre északra fekvő Preveza - Aktio Nemzetközi Repülőtér (PVK), ahová Európa több országából is érkeznek járatok.


Magyarországról közvetlen járat Prevezába nagyon hosszú ideig nem létezett, ám ezt az állapotot 2019 júliusától a Ryanair törte meg - a fapados légitársaság a nyári szezonban több hónapon át működő járatot üzemeltetett Budapest és Preveza között. 

A prevezai repülőtér közvetlen magyar kapcsolata így sok, Lefkadára repülővel érkezni vágyó számára hozta közelebb a szigetet, és már nem csupán busszal vagy autóval érkezhettek a nyaralók a budapesti repülőtérről.

Szállások Lefkadán repülős egyéni nyaraláshoz... (új ablakban nyílik)

A 2022-ben ajánlott repülős és autós nyaraláshoz megbízható utasbiztosítást, és a kalkulátort itt találod.

A prevezai repülőtér hivatalos neve: Aktion nemzetközi repülőtér (kód: PVK)
Koordináták: 38.931157, 20.772904

Lefkada nyaralás repülővel 2022

2021-ben már nem csak fapados gép indult, hanem közvetlen nyaralójáratot, azaz chartergépet is üzemeltetett Magyarországról (BUD - PVK) magyar utazási iroda Lefkadára,. Ilyen esetben a repülővel érkező utasokat Prevezán tette le a gép, és transzferbusz szállította az utasait a sziget szállásaira. 2022-ben szintén indulnak mind repülős  szervezett nyaralások Lefkadára Budapestről.

Repülővel Lefkadára egyénileg 2022-ben szintén a prevezai repülőtéren keresztül lehet eljutni, az alábbi lehetőségekkel:

Budapest (BUD) - Preveza (PVK) járat
a fapados repülőjáratot a Ryanair üzemelteti

Bécs (VIE )- Preveza (PVK)

pl. Laudamotion légitársaság

Átszállással a Budapest (BUD) - Athén (ATH)- Preveza (PVK) útvonalon

Szállások Lefkadán repülős egyéni nyaraláshoz... (új ablakban nyílik)

A 2022-ben ajánlott repülős és autós nyaraláshoz megbízható utasbiztosítást, és a kalkulátort itt találod.

 

A prevezai repülőtérről (PVK)

A Preveza városától alig három kilométerre, egy keskeny földnyelvre épített repülőtér a 60-as évek végétől fogadja az utasokat. Hivatalos neve - Aktion Nemzetközi Repülőtér - a szomszédos Aktion (Actium) falutól ered. A repülőteret ugyan katonai célokra is használják, ám a polgári forgalom napjainkban jóval jelentősebb. Az elmúlt néhány évben a kisebb méretű nemzetközi repülőterek közé sorolható prevezai légikikötő utasszáma megduplázódott, egy évben már több mint félmillió utast fogad. A repülőtér főépületében Duty Free Shop, továbbá nemzetközileg ismert autóbérlő cégek irodái üzemelnek. A repülőtértől menetrend szerinti buszok is indulnak Lefkadára.
A prevezai repülőtér a legközelebbi légikikötő Lefkadához

Repülővel utazol Lefkadára? Maxold ki a nyaralásod, ne felejtsd el nyaralásod előtt elolvasni a Lefkada digitális útikönyvet!

A Lefkada digitális útikönyvben exkluzív leírásokat, bővebb és hasznosabb információkat, további érdekes olvasnivalókat olvashatsz magyar nyelven.

Fedezd fel Lefkadát!

Lefkada digitális útikönyv

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz legszebb strandjai és legjobb látnivalói
Like Lefkada!
Lefkada Facebook