Lefkada repülővel

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Lefkada repülővel

Utazás Lefkada szigetére légi úton

Lefkada sokáig elérhetetlen volt az utazók nagy része számára repülőgéppel, ám ez az utóbbi időben változni látszik.

A szigetnek sajátos földrajzi adottságai miatt saját repülőtere nincs: hegyes-völgyes tájai nem teszik alkalmassá olyan egybefüggő sík terület kialakítására, ahol kifutópályákat, illetve ehhez kapcsolódó nemzetközi légikikötőt lehetne kialakítani.

Lefkada közelében az egyetlen nemzetközi légikikötő Preveza város mellett, a szigettől húsz kilométerre található (PVK), ahová Európa több országából is érkeznek járatok.

Magyarországról közvetlen járat Prevezába nagyon hosszú ideig nem létezett, ám ezt az állapotot 2019 júliusától a Ryanair törte meg - a fapados légitársaság a nyári szezonban több hónapon át működő járatot üzemeltetett Budapest és Preveza között. A prevezai repülőtér közvetlen magyar kapcsolata így sok, Lefkadára repülővel érkezni vágyó számára hozta közelebb a szigetet, és végre nem csupán busszal vagy autóval érkezhettek a nyaralók a budapesti repülőtérről.

A prevezai repülőtér hivatalos neve: Aktion nemzetközi repülőtér (kód: PVK)
Koordináták: 38.931157, 20.772904

2021-es közvetlen nyaralójáratot Magyarországról (BUD - PVK) már jelentett be magyar utazási iroda, így ha az aktuális egészségügyi helyzet megengedi, 2021-ben Lefkadára már indulnak repülős nyaralások.

Fapados járattal Lefkadára szintén a prevezai repülőtéren  keresztül lehet eljutni:

Bécs (VIE )- Preveza (PVK)
pl. Laudamotion légitársaság

Átszállással a Budapest (BUD) - Athén (ATH)- Preveza (PVK) útvonalon

A prevezai repülőtérről (PVK)

A Preveza városától alig három kilométerre, egy keskeny földnyelvre épített repülőtér a 60-as évek végétől fogadja az utasokat. Hivatalos neve - Aktion Nemzetközi Repülőtér - a szomszédos Aktion (Actium) falutól ered. A repülőteret ugyan katonai célokra is használják, ám a polgári forgalom napjainkban jóval jelentősebb. Az elmúlt néhány évben a kisebb méretű nemzetközi repülőterek közé sorolható prevezai légikikötő utasszáma megduplázódott, egy évben már több mint félmillió utast fogad. A repülőtér főépületében Duty Free Shop, továbbá nemzetközileg ismert autóbérlő cégek irodái üzemelnek. A repülőtértől menetrend szerinti buszok is indulnak Lefkadára.
A prevezai repülőtér a legközelebbi légikikötő Lefkadához

Repülővel utazol Lefkadára? Maxold ki a nyaralásod, ne felejtsd el nyaralásod előtt elolvasni a Lefkada digitális útikönyvet!

A Lefkada digitális útikönyvben exkluzív leírásokat, bővebb és hasznosabb információkat, további érdekes olvasnivalókat olvashatsz magyar nyelven.

Fedezd fel Lefkadát!

Lefkada digitális útikönyv

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz legszebb strandjai és legjobb látnivalói
Like Lefkada!
Lefkada Facebook