Szabadidő

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Szabadidő Lefkadán

Mivel töltsd a szabadidőd a strandoláson kívül?

Lefkada nem csupán a strandokról és a sziget látnivalóiról szól, hanem más jellegű élményekről is. Összegyűjtöttünk néhány szabadidős és sportolási lehetőséget, melyek csak Rád várnak Lefkada szigetén!

Kerékpározás Lefkadán

A sziget hegyes-völgyes útjai kiváló alkalmat biztosítanak egy jó kerékpártúrához, vagy a kisebb-nagyobb távolságok két keréken történő leküzdéséhez. Lefkadán gyakran találkozhatsz kerékpárosokkal: főként az olaszok, illetve más nyugat-európai nemzetek hódolnak előszeretettel ennek a sportnak, akik gyakran saját kerékpárukat hozzák el a szigetre. Dedikált kerékpárút kevés van a szigeten, így a bicajosok vagy az aszfaltozott főutakon, vagy a szigetet mindenfelé átszövő földutakon közlekednek. Lefkada adottságai a sziget belsejében főként a terepkerékpározásnak kedveznek, így oda elsősorban mountain bike-osok indulnak kalandra.

Túrázás

Lefkada számos túraútvonalat kínál, melyek ösvényei zöldellő erdőségeken vezetnek át. A mediterrán fenyvesekben fenyők illatoznak, kabócák hallatják jellegzetes hangjukat. A túrázásra Lefkadán a két legjobb időpont a tavasz és az ősz: a nyári forróság beköszönte előtt virágokba borulnak a domboldalak, a hegyekben patakok csörgedeznek. Nyár elmúltával pedig, amikor a hőmérséklet már  csak ritkán emelkedik 30 C fölé, sokkal kevésbé érződik megerőltetőnek a gyalogtúra a hegyekben.

Búvárkodás

Lefkada teljes partvonala mentén a NATURA 2000 program által védett terület. Búvárkodásra elsősorban a sziget keleti részén van lehetőséged, hiszen ott kevésbé jellemzőek a nagyobb hullámok, és általában a tenger alatti élővilág is látványosabb. A környékbeli szigetek partjai szintén kedvelt merülőhelyek, több érdekes barlang is megbújik a víz alatt. Az élővilágot kisebb-nagyobb halak és halcsapatok jelentik, melyek a víz alatti növényzet között úszkálnak. A keleti részek sziklás partjait kedvelik a kisebb polipok, tintahalak, tengericsillagok is.

Szörf Lefkadán

A speciális, szigetet körülvevő szeleknek köszönhetően Lefkada a görög szigetvilág egyik legkedveltebb szörfparadicsoma. A sziget északi és déli része a két fő terület, amit a szörfösök előszeretettel látogatnak. A déli régióban Vasiliki és Ponti között meghúzódó, széles öböl nyújtja a legjobb lehetőségeket, ahol több helyi szörfklubot is találsz.

Vitorlázás

A Lefkada környéki vizek a vitorlázásnak is kedveznek. Nem véletlen, hogy szinte minden településnek van saját kikötője, ahol elegendő helyet biztosítanak a kisebb-nagyobb csónakok és vitorlások számára. A szigetek között az év nagy részében csendes a tenger, így sokan átvitorláznak Lefkadáról Meganisire, Ithakára, Kefalóniára, vagy a környékbeli kisebb szigetek egyikére. A sok háborítatlan öböl kiváló lehetőségeket biztosít a vitorlásoknak, hogy akár éjszakára is kikössenek a sziget körül.

Siklóernyőzés

Lefkada kiváló lehetőséget nyújt erre az extrém sportra is. A magas nyugati meredélyekről sokan vágnak neki, hogy a strandok fölött lebegve ejtőernyőzzenek. A legjobb helyek erre a szigeten Mylos és a Kathisma strandok mögött húzódó magaslatok.

Részletesebb leírásokat a fentiekről és mellette sok más további érdekességet a több száz oldalas Lefkada digitális útikönyvben olvashatsz.

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz legjobb látnivalói. Rodosz GUIDE
Like Lefkada!
Lefkada Facebook