Szabadidő

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Szabadidő Lefkadán

Mivel töltsd a szabadidőd a strandoláson kívül?

Lefkada nem csupán a strandokról és a sziget látnivalóiról szól, hanem más jellegű élményekről is. Összegyűjtöttünk néhány szabadidős és sportolási lehetőséget, melyek csak Rád várnak Lefkada szigetén!

Kerékpározás Lefkadán

A sziget hegyes-völgyes útjai kiváló alkalmat biztosítanak egy jó kerékpártúrához, vagy a kisebb-nagyobb távolságok két keréken történő leküzdéséhez. Lefkadán gyakran találkozhatsz kerékpárosokkal: főként az olaszok, illetve más nyugat-európai nemzetek hódolnak előszeretettel ennek a sportnak, akik gyakran saját kerékpárukat hozzák el a szigetre. Dedikált kerékpárút kevés van a szigeten, így a bicajosok vagy az aszfaltozott főutakon, vagy a szigetet mindenfelé átszövő földutakon közlekednek. Lefkada adottságai a sziget belsejében főként a terepkerékpározásnak kedveznek, így oda elsősorban mountain bike-osok indulnak kalandra.

Túrázás

Lefkada számos túraútvonalat kínál, melyek ösvényei zöldellő erdőségeken vezetnek át. A mediterrán fenyvesekben fenyők illatoznak, kabócák hallatják jellegzetes hangjukat. A túrázásra Lefkadán a két legjobb időpont a tavasz és az ősz: a nyári forróság beköszönte előtt virágokba borulnak a domboldalak, a hegyekben patakok csörgedeznek. Nyár elmúltával pedig, amikor a hőmérséklet már  csak ritkán emelkedik 30 C fölé, sokkal kevésbé érződik megerőltetőnek a gyalogtúra a hegyekben.

Búvárkodás

Lefkada teljes partvonala mentén a NATURA 2000 program által védett terület. Búvárkodásra elsősorban a sziget keleti részén van lehetőséged, hiszen ott kevésbé jellemzőek a nagyobb hullámok, és általában a tenger alatti élővilág is látványosabb. A környékbeli szigetek partjai szintén kedvelt merülőhelyek, több érdekes barlang is megbújik a víz alatt. Az élővilágot kisebb-nagyobb halak és halcsapatok jelentik, melyek a víz alatti növényzet között úszkálnak. A keleti részek sziklás partjait kedvelik a kisebb polipok, tintahalak, tengericsillagok is.

Szörf Lefkadán

A speciális, szigetet körülvevő szeleknek köszönhetően Lefkada a görög szigetvilág egyik legkedveltebb szörfparadicsoma. A sziget északi és déli része a két fő terület, amit a szörfösök előszeretettel látogatnak. A déli régióban Vasiliki és Ponti között meghúzódó, széles öböl nyújtja a legjobb lehetőségeket, ahol több helyi szörfklubot is találsz.

Vitorlázás

A Lefkada környéki vizek a vitorlázásnak is kedveznek. Nem véletlen, hogy szinte minden településnek van saját kikötője, ahol elegendő helyet biztosítanak a kisebb-nagyobb csónakok és vitorlások számára. A szigetek között az év nagy részében csendes a tenger, így sokan átvitorláznak Lefkadáról Meganisire, Ithakára, Kefalóniára, vagy a környékbeli kisebb szigetek egyikére. A sok háborítatlan öböl kiváló lehetőségeket biztosít a vitorlásoknak, hogy akár éjszakára is kikössenek a sziget körül.

Siklóernyőzés

Lefkada kiváló lehetőséget nyújt erre az extrém sportra is. A magas nyugati meredélyekről sokan vágnak neki, hogy a strandok fölött lebegve ejtőernyőzzenek. A legjobb helyek erre a szigeten Mylos és a Kathisma strandok mögött húzódó magaslatok.

Részletesebb leírásokat a fentiekről és mellette sok más további érdekességet a több száz oldalas Lefkada digitális útikönyvben olvashatsz.

Biztositas.hu utasbiztosítási kuponkedvezmény

Spórolj! LEFKADA.HU UTASBIZTOSÍTÁSI KUPONKEDVEZMÉNY

Hasonlítsd össze a legnagyobb biztosítók utasbiztosítási ajánlatait, válaszd ki a számodra legjobbat, és kösd meg biztosításod olcsóbban a LEFKADA.HU kedvezménykuponjával!
Tovább a kedvezményhez...
Lefkada fényképezés, kék színek


Fotózásban Partnerünk az Olympus

Az Olympus cserélhető objektíves PEN és OM-D fényképezőgépeivel a nyaralási fotók bámulatos minőségben örökíthetőek meg. Szeretettel ajánljuk őket minden nyaralónak hogy élményeiből a legjobbat hozhassa ki.
Bővebben az Olympus fényképezőgépeiről...

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz legszebb strandjai és legjobb látnivalói. Nyaralási információk Rodoszról, Rodosz GUIDE