Út közbeni pihenő
Tranzitszállások
Görögországban

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Szállástippek Görögországban 2022

Helyek, amiket érdemes lehet egy görög nyaralás során meglátogatni

Ha Lefkadára, vagy déli testvérszigetére Kefalóniára utazol, Görögországban út közben számos érdekes helyre juthatsz el. Ezek ugyan akár hosszabb-rövidebb kitérőt is jelenthetnek, de ha valakinek van elegendő ideje, a legszebb görög szigetek mellett további érdekességeket, legendás vagy épp felettébb látványos helyeket fedezhet fel!

Főbb érdekességek, látnivalók

Görögország északi / keleti részén

Thesszaloniki

Görögország második legnagyobb méretű városa, mely saját repülőtérrel és hatalmas kikötővel rendelkezik.

Thesszaloniki (Szaloniki) legendás város, alapítását i. e. 300-as évekre datálják. A Római, majd a Bizánci birodalomban is fontos központnak számított, majd a középkorban török uralom alá került. A város leghíresebb látnivalói is ezekből az időkből származnak, pl. a Fehér Torony, a több száz éves bizánci templomok, vagy a régi városfal. Mivel a város Görögország északkeleti felén, az E75-ös úthoz közel található, akár egy néhány órás városnézés is kivitelezhető. A város meglehetősen forgalmas, nyüzsgő település, autóval bejárása tapasztaltabb sofőröknek ajánlott. 

Szállások Thesszalonikiben...
Thesszaloniki szállások, apartmanok

Chalkidiki-félsziget

Északkelet-Görögország egyik legkedveltebb üdülőterülete, a félsziget déli nyúlványai Poszeidon háromágú szigonyára is rímelnek.

A Chalkidiki déli nyúlványai Kassandra, Sithonia és Athos névre hallgatnak, mindegyikük más miatt érdekes. Kassandrán több nyaralófalu szinte egybeépült, több kilométer hosszú, sík partok sorakoznak egymás után. Sithonia hegyesebb-völgyesebb karakterű, kevesebb településsel, ám itt található a magyar nyaralók kedvencei közé sorolható Sarti, Voruvourou és Neos Marmaras is. Ezen a vidéken főként aprókavicsos, smaragd partszakaszok és öblök sorakoznak egymás mellett. Az Athos különleges része a félszigetnek: kizárólag engedéllyel látogatható, és csak férfiak léphetnek erre a földre. Athoszon a világtól elzártan szerzetek élnek, a hegyekben méretes kolostorok emelkednek.

Szállások a Chalkidiki-félszigeten...

Lefkada legjobb sziklastrandjai

Thassos

A legészakabbi görög szigetként is ismert Thassos smaragd partjairól, zöldellő lankáiról ismert.

Thassosnak saját repülőtere nincs, de autóval viszonylag könnyen elérhető: kb. egy órás kompozásra fekszik a szárazföldtől. A sziget könnyen körbejárható, és több kellemes stranddal rendelkezik, emiatt az utóbbi években jóval felkapottabbá vált.

Szállások Thassoson...

Apartmanok, studiók Thassos szigetén

Pelion-félsziget

Az egyik legkevésbé felkapott, főként görögök által látogatott félsziget kifejezetten érdekes és látványos úticél.

A Pelion-félsziget Görögország keleti felén autóval viszonylag könnyen elérhető, és kifejezetten látványos természeti adottságokkal rendelkezik. Hangulatos hegyi falvai, kristálytiszta vizű tengerpartjai felfedezésért kiáltanak, melyeket még addig érdemes meglátogatni, amíg a klasszikus tömegturizmus fel nem fedezi magának.

Szállások a Pelion-félszigeten...

Pelion félsziget apartmano, studiók

Főbb érdekességek, látnivalók

Görögország középső / nyugati részén

A Meteórák

A függőleges sziklamagaslatokra épített Meteora kolostorok Görögország leghíresebb intézményei közé tartoznak, melyeket évről-évre tízezrek látogatnak.

A Meteórákhoz legközelebb eső kisvárost Kalambakának hívják, ami egyben kiindulópontot is jelent a legendás, levegőben lebegő kolostorok felfedezéséhez. A kolostorok az ország középső részén helyezkednek el, így néhány órás utazással  mind az ország keleti, mind a nyugati részéről elérhetőek. A több száz éves épületek közül többet ma is szerzetesek laknak, ezeknek egy részét akár belülről is meg lehet tekinteni.

Szállások a Meteórákhoz közel, Kalambakában...

Szállások a Meteóráknál

Parga

Görögország nyugati részének egyik legbájosabb kisvárosa, melynek hangulata szigeteket idéz.

Parga az elmúlt években roppant népszerűvé vált a nyaralók körében, hiszen egyedi látványa és nyüzsgő utcái sokak számára jelentenek csábító erőt. A település környékén olyan érdekes látnivalók is találhatóak, mint az alvilág mitikus folyója, az Acheron, így a ezen a vidéken akár több napot eltöltve sem unatkozik az ide látogató nyaraló.

Szállások Pargán és környékén...

Parga, Görögország

Kefalonia

A Lefkada mellett legszebb Jón-szigetként számontartott Kefalonia felfedezésével akár össze is köthető a két testvérsziget egy nyaralás alkalmával.

Kefalónia méltán kerül a legszebb görög szigetek csokrába, hiszen oly látványos tengerpartokkal, hangulatos kisvárosokkal és kellemes hangulattal bír, ami csak a legjobb helyek sajátja. Lefkadáról hajókirándulások és kompok is indulnak, így akár néhány óra, akár több nap is könnyűszerrel eltölthető itt. Kefalonia rendkívül változatos tájegységei és strandjai mindenki számára bátran ajánlhatóak - akinek Lefkada elnyeri tetszését, Kefaloniába is könnyűszerrel beleszerethet!

Szállások Kefalonia szigetén...

Kefalonia szállások, apartmanok

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook