Mediterrán életérzés
Lefkada időjárása

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Lefkada időjárása

Lefkada időjárása az év legnagyobb részében kellemesen mediterrán: a tenger fűtő hatásának köszönhetően még a tél is kifejezetten enyhe.

Hosszabb esős időszakok is csak főként télen, illetve kora tavasszal és ősszel várhatóak, a nyarak szinte teljesen szárazak. Fagy a tenger mentén jobbára ismeretlen fogalom, leginkább a hegyekben és a belső részeken fordulhat elő, de ott sem gyakori.
A kellemes kirándulóidő március - április táján érkezik el Lefkada szigetére, amikor a téli hónapok csapadékmennyisége fokozatosan csökken, míg a nappali felmelegedés egyre nő. A tenger fürdőzésre kora tavasszal még nagyon hűvös, azonban ekkor már napról napra melegszik a tenger. Az első fürdőzős napok májusban köszöntenek be, párhuzamosan a nyaralók lassú megjelenésével

Az igazi nyaralóidő Lefkadán rendszerint júniusban robban be, amikor már a tenger érezhetően felmelegedett, az éjszakák már nem hűvösek, és a sziget zöldell növényektől. Az idegenforgalom ekkor még nem jelentős, így akik el szeretnék kerülni a tömeget, azok számára egy júniusi nyaralás Lefkadán akár ideális időpontnak is bizonyulhat.
Lefkadán kora tavasszal még üresek a híres nyugati strandok is
Lefkada sziget időjárása

Júliusban Lefkada körül a Jón-tenger tovább melegszik, ekkorra már igen kellemessé válik a víz hőfoka. A nappali hőmérséklet délutánonként nemritkán akár 33-35 fok fölé is kúszhat, azaz igen forró ilyenkor a sziget. A nyaralók egyre nagyobb számban érkeznek a Lefkada strandjaira, a kora nyáron kihelyezett bérelhető napernyők és napágyak lassan megtelnek, a szállások közül is egyre többnél van telt ház.

Augusztusban tetőzik a hőmérséklet az akár 35 celsius fokot is meghaladó nappali csúcshőmérsékettel, a csapadék valószínűsége is ekkor, augusztusban a legkisebb. A legtöbb utazó ilyenkor érkezik Lefkadára, hogy élvezze a gondtalan nyaralást ezen a gyönyörű strandokkal rendelkező szigeten. A tenger közelsége, és a sziget viszonylag északi fekvése miatt a növényzet még ilyenkor is zöldell, a hegyeket dús mediterrán vegetáció fedi. Lefkada ebben az időpontban gyakran rendkívül zsúfolt, a szállások legtöbbjére kitehetnék a telt ház táblát: érdemes előre szétnézni az apartmanok és studiók között, és időben foglalni.
Lefkadai szállások közül itt válogathatsz: apartmanok és studiók a szigeten... (új ablakban nyílik)
Lefkada nyáron
A sziget strandjai júliusban és augusztusban szinte teljesen megtelnek
Lefkadán szeptemberben még általában bőven jó az idő, melegek a nappalok, a tenger is kellemes, azonban a csapadék vagy felhős időszak valószínűsége ekkorra már megnő. Bár néhány borúsabb nap a hónap elején is becsúszhat, leginkább a hónap vége felé várható a nagyobb lehűlés, amikor éjszakánként már egy könnyű pulóver is elkél.

Októberben már érezteti hatását a klasszikus ősz: megérkezik a bővebb csapadék, és bár a tenger még mindig meleg lehet, a nappali felmelegedés már nem olyan erős, és inkább a kirándulóidő jelző illik rá.
Novembertől egészen március végéig a legjelentősebb a szigeten a csapadék, ebben az időszakban kifejezetten változékony az idő.

Lefkadán télen, azaz decemberben, januárban, vagy februárban a hegytetőkön, magasabb csúcsokon akár havazás is előfordulhat, de az alacsonyabb részeken, illetve a tenger mellett azonban gyakran még ekkor sem esik hó. Ha mégis esne, az esetek többségében ritkán marad meg pár óránál hosszabb ideig.

A sziget egyes részein, főleg a nyugati oldal felé tekintő részeken speciális szelek alakulhatnak ki, emiatt Lefkada a szörfösök számára is ideális terület. A helyiek ezeket a termikus szeleket 'Eric'-nek hívják: a sziget déli részén fekvő Vasiliki és Ponti, illetve az északi Agios Ioannis különösen kedvelt szörfös célpont.
Lefkadán októberben és novemberben már ködös, felhős időszakok is gyakrabban fordulnak elő
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada legbővebb tudásbázisa magyar nyelven: ez a LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV.

Exkluzív, csak a digitális útikönyvben szereplő leírásokkal, információkkal, érdekességekkel.

Minden lefkadai nyaralás alaptartozéka, hogy a legjobbat kihozhasd nyaralásodból, és a lehető legtöbb, természetesen magyar nyelven elérhető információt megtudj a szigetről.
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Szállások Lefkadán
Lefkadán érdemes előre szállás foglalni, ráadásul ha valaki a nyáron érkezik a szigetre, akkor kifejezetten ajánlott. Hogy miért? A jobb helyen lévő és jobb minőségű apartmanok, a frekventáltabb apartmanok, szállodák és studiók néha már egészen korán betelnek, így a felkapott nyaralóvárosokban, köztük Nidri, Vasiliki, Lefkadaváros, Agios Nikitas városkáiban hosszas keresgélés várhat a helyszínen szerencsét próbálókra. A sziget nyáron rendkívül népszerű a nyaralók körében: rengetegen érkeznek saját gépjárművel, utazási irodákkal, illetve Prevezán keresztül repülővel Lefkadára Európa számos országából, akik szintén igyekeznek mielőbb lefoglalni szállásukat.

Lefkada mindenki számára élményeket és kikapcsolódást nyújt: ha valaki nyugodt nyaralást keres, a hegyi falvakban, pl. Kalamitsiben vagy Karyában megtalálhatja a számítását. Aki a nyüzsgést, tavernák és üzletek sorát kedveli, akkor Nidri, Vasiliki, Lefkadaváros, Agios Nikitas várja több más helyszín mellett.

Lefkada

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban másoknál Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz legszebb strandjai és legjobb látnivalói. Nyaralási információk Rodoszról, Rodosz GUIDE
Like Lefkada!
Lefkada Facebook