Szigetalapozó

Információk Lefkadáról

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Lefkada sziget, Görögország

Lefkada koordináták:

38.835678, 20.710578

Lefkada szigete Közép-Görögország nyugati partvidékén található, a hét tagból álló Jón-szigetek része.

Nevét jellegzetes, fehér mészkő szikláiról kapta (a "lefkosz" szó görögül fehér), amelyek a sziget felszínének legnagyobb részét borítják. A sziget belső részén található hegyek közül több is ezer méter fölé magasodik, a legmagasabb csúcs mind közül a Stavrota, 1182 méteres magasságával.

FővárosLefkadaváros
Területkb 330 km2
Legmagasabb pontStavrota (1182 m)
IdőzónaMagyarország + 1 óra
Tengerpartok hosszakb 107 km
Lakosságkb 23 000 fő
A Jón-szigetet 7 nagyobb régió alkotja, melyek a következőek: Apollonoi, Ellomenos, Karya, Lefkadaváros, Sfakiotes, Kastos, Kalamos. Utóbbi kettő Lefkadától délre eső, lakott kis szigetek - némelyik hajókirándulással is elérhető.

Lefkada legnagyobb települése, és egyben a sziget fővárosa az északi részen található Lefkadaváros, ami gazdasági és kulturális központ is egyben.

A sziget nagyobb települései Lefkadavároson kívül Nidri, Vassiliki, Karya, Poros, Agios Nikitas, Sivota, Kalamitsi. Sajnálatos módon Lefkada településeinek egy részét egy 1948-as földrengés romba döntötte, így kevés épület maradt meg eredeti állapotában - sokat teljesen felújítottak, vagy újjáépítettek. A megmaradt épületek a velencei építészet stílusjegyeit viselik magukon, ugyanis a 18. századig Velencéhez tartozott a sziget.

A sziget vadregényes környezete, gyönyörű strandjai minden évben turisták ezreit vonzza a szigetre, ezért a sziget lakosai nagyrészt idegenforgalmi tevékenységekkel foglalkoznak. Az idegenforgalmon kívül a mezőgazdaság is jelentős: szőlőt, olivát, citrusokat, zöldségeket is termelnek.
Informácók Lefkadáról
A viszonylag magas páratartalom és a tenger közelsége gondoskodik róla, hogy Lefkada ne legyen kopár. A sziget bővelkedik erdőkben, fenyvesekben: dús zöld növényzet borítja a dombokat, hegyeket, még a legmelegebb nyári hónapokban is.

Kiváló természeti adottságai nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy idegenforgalmi célpont legyen, hiszen vad partszakaszai, türkizkék tengeröblei, lélegzetelállító strandjai messze földön híresek, sokak szerint a legszebb adottságokkal rendelkezik a Jón-szigetek közül.

Lefkada közvetlen környezetében mintegy 10 kisebb sziget is található: Meganisi, Kalamos, Kastos, Madouri, Skorpidi, Skorpios, Thilia, Petalou, Kythros. Érdekesség, hogy a Nidrivel szemközti Skorpios sziget egyike azon ritka görög szigeteknek, amelyek magánkézben vannak, sokáig az Onassis hajómágnás család birtokolta.
Lefkada rendkívül közel fekszik a görög szárazföldhöz, kompozni sem kell
Lefkada legszebb görög sziget
Lefkada digitális útikönyv


LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Tudj meg többet Lefkadáról!

Több száz oldalas magyar nyelvű tudásbázis segít még jobban megismerni a legkékebb görög szigetet: egyedi leírások és információk, extra tartalom!
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv
Lefkada fényképezés, kék színek


Fotózásban Partnerünk az Olympus

Az Olympus cserélhető objektíves PEN és OM-D fényképezőgépeivel a nyaralási fotók bámulatos minőségben örökíthetőek meg. Szeretettel ajánljuk őket minden nyaralónak hogy élményeiből a legjobbat hozhassa ki.
Bővebben az Olympus fényképezőgépeiről...
Utasbiztosítási kedvezménykupon


Biztosításban Partnerünk a Biztositas.hu

Hasonlítsd össze a legnagyobb biztosítók ajánlatait Biztositas.hu kalkulátorában, kösd meg utasbiztosításod olcsóbban, és spórolj a lefkada.hu kedvezményre jogosító kuponkódjával!
Tovább a kedvezményre jogosító kuponkódhoz...
Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz legszebb strandjai és legjobb látnivalói. Nyaralási információk Rodoszról, Rodosz GUIDE