Lefkada leghíresebb strandja
Porto Katsiki

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Porto Katsiki

Koordináták: 38.602709, 20.550083

Lefkada leghíresebb strandja évről-évre az utazási magazinok egyik kedvenc fotótémája.

Elhelyezkedés: délnyugat, Lefkadavárostól 42 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló, beach bár, időszakosan napágyak és napernyők

Föveny: kavicsos

Hatalmas, függőlegesen emelkedő sziklafalak árnyékában bújik meg ez a lenyűgöző szépségű tengerpart, amelyet a legtöbb szavazáson rendszeresen Görögország legszebb strandjai közé választanak.

Amennyiben autóval vágsz neki felkeresni Porto Katsikit, akkor meglehetősen kanyargós, de festői szépségű út vezet a strandhoz. A nyugati főúttól kezdve már táblák is jelzik a megfelelő irányt, eltévedni nemigen lehet. A tengerpartra induló út keskeny, változó minőségű, egy-egy kátyú adhat néhol figyelemre okot. Mivel kétirányú a forgalom a szűkre szabott aszfaltcsíkon, helyenként nem árt az óvatosság, és a lassabb tempó sem. A zöldellő mediterrán fenyvesek között vezető útszakaszon a fákon élő kabócák hangját hallod, mely megszokott zenei aláfestése a lefkadai erdőségeknek. A strandhoz leérve fizetős parkolók várják az autósokat, de ezek a nyári főszezonban, július közepétől augusztus végéig már akár a délelőtti órákban is betelhetnek - jól teszi, aki erre a rendkívül népszerű partra időben érkezik.

Lefkada Porto Katsiki, Görögország legszebb strandjai

A parkolóktól nem messze fekvő faházakban, még a partra lejutás előtt adódik lehetőség üdítő, kávé, egyszerűbb desszertek fogyaaztására, illetve itt találhatóak a mellékhelyiségek is. Egy 6.4-es erősségű földrengés hatására néhány éve a függőleges sziklafalról nagyobb kövek hullottak le, emiatt a strandon "fürdőzés csak saját felelősségedre" tábla több helyen is kint van. Mintegy 80 lépcsőn kell lejutni, hogy a nyaraló a magaslatról a tengerhez érjen, és ott elindulhasson kiválasztani a helyét. Séta közben ritkán látni ennyi mosolygós arcot, mint a lépcsőkön lefelé induló, illetve lent a fövenyen ballagók között: senkit nem hagy érintetlenül Porto Katsiki monumentalitása és szépsége.

A közúti megközelítés mellett több hajós üdülőprogram részét is képezi a látványos lefkadai tengerpart megtekintése, melyek a sziget kisvárosainak kikötőjéből indulnak a délelőtti órákban. Porto Katsiki megtekintése hajóval is nagy élmény, ám érdemes tudni, hogy az aktuális hullámzástól és egyéb okoktól függően nem minden hajó köt ki a parton.
A lefkadai Porto Katsiki autóval és hajókirándulás keretében is elérhető
Lefkada digitális útikönyv

TUDJ MEG TÖBBET Porto Katsikiről is a LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYVBŐL!

További érdekességeket és hasznos információkat a sziget leghíresebb partszakaszáról a Lefkada digitális útikönyvben olvashatsz.

A több száz oldalas magyar nyelvű lefkadai tudásbázisban számos egyéb érdekes leírás és tudnivaló mellett Porto Katsikit is még  részletesebben ismerheted meg!
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

A strandra napernyőt és magas faktorszámú naptejet célszerű vinni, ugyanis 11-12 órától a sziklafalak már nem árnyékolnak, és könnyen leégni a sziklák és a tenger fényvisszaverő hatása miatt. A part Porto Katsikinél fehéres színű, kerek kövekkel és aprókavicsokkal borított, a tenger helyenként elég hirtelen mélyül - főleg jó úszóknak ajánlott. Előfordulhat, hogy egyik nap még szinte teljesen sima a víztükör, majd néhány nappal később már méteres hullámok verik a partot, ami egyébként remek élmény: sokan emiatt is kedvelik annyira Lefkadát.
Milyen utasbiztosítást érdemes kötni Lefkadára, illetve Görögországba utazásnál? Az idei évi utasbiztosítási információkért, ajánlott utasbiztosításokért és kalkulátorért kattints ide!

Porto Katsiki értékelés

Lefkada szigetén járva Porto Katsiki kihagyhatatlan élmény, semmi esetre sem szabad elmulasztani - nem véletlenül Görögország, és egyben a világ egyik legszebb strandja!

Látvány

Porto Katsiki Lefkada egyik legszebb strandja, ehhez méltón párját ritkító látvány.

Kiépítettség

Viszonylag jól kiépített strand, a beach bárok távolabb a parttól üzemelnek.

Elérés

Végig aszfaltozott úton. A legtöbb településtől messze esik, az út kanyargós és helyenként keskeny.

Családbarát

Kavicsos part, hamar mélyül, gyakran hullámzik.
Szállásinfó Porto Katsiki közelében
Porto Katsiki a sziget délnyugati szegletében, minden lakott településtől távol fekszik. A nyugati part két legközelebbi falucskája Athani és Dragano, melyek 10-12 kilométerre találhatóak a strandtól: hegyvidéki, viszonylag gyéren lakott régió. A nagyobb és ismertebb települések közül Kalamitsi északnyugaton kb. 25 kilométerre, Vasiliki / Ponti délkeleten szintén kb. 25 kilométerre fekszenek.
Athaniban a nyugati partra néző, akár medencés villák és az egyszerűbb apartmanok is megtalálhatóak. A faluhoz Porto Katsiki mellett Gialos és Egremni is közel fekszik. Kikötője, tengerparti sétálóutcája nincs, hegyvidéki település lévén csodás naplementéiről is híres.
Vasiliki és Ponti Lefkada déli részén található települések, melyek egy méretes öböl két oldalán helyezkednek el. Kellemes, nyugodt légkörük mellett messze földön híresek a szörfös életérzésről is, hiszen a sziget legismertebb windszörfös célpontjai.
Kalamitsi a nyugati part egyik legjobb kiindulóhelye, fekvése miatt elsősorban a hegyvidéken megszállók figyelmébe ajánlva. A közelben (10 km-en belül) több híres lefkadai strand is található, melyek a faluból legkönnyebben autóval vagy motorral érhetőek el.
Lefkadán több száz szállás foglalható le előre kényelmesen és gyorsan, szerte a sziget teljes területén: apartmanok, studiók, villák és szállodák várják a nyaralókat. Nézz szét a több száz lefkadai szállás között, és foglald le időben szállásod!
Biztositas.hu utasbiztosítási kuponkedvezmény

Spórolj! UTASBIZTOSÍTÁSI KUPONKEDVEZMÉNY

Hasonlítsd össze a legnagyobb biztosítók utasbiztosítási ajánlatait, válaszd ki a számodra legjobbat, és kösd meg biztosításod olcsóbban a LEFKADA.HU kedvezménykuponjával!
Tovább a kedvezményhez...

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban másoknál Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz legszebb strandjai és legjobb látnivalói. Nyaralási információk Rodoszról, Rodosz GUIDE
Like Lefkada!
Lefkada Facebook