Sziklákban és hangulatban is nagy
Megali Petra

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Megali Petra beach

Koordináták: 38.751690, 20.588242

Látványos, ám ennek ellenére nyugodt és hangulatos lefkadai strand, melyet alig pár tucat méteres gyalogösvény választ el Kavalikeftától.

Elhelyezkedés: nyugat, Lefkadavárostól 22 km-re

Megközelíthetőség: gyalogösvényen keresztül

Kiépítettség: időszakosan néhány bérelhető napágy és napernyő

Föveny: aprókavicsos, kavicsos, kövek és sziklák

A több mint kétszáz méter hosszú Megali Petra fövenye világos aprókavicsos, a két szélén pedig a strand nevéhez híven (a Megali Petra jelentése 'nagy kő') kisebb-nagyobb sziklák tarkítják a látképet.
A tengerpart nem csupán hosszú, de aránylag széles is, viszont természetes árnyék délutánra alig néhány helyen akad. A strand bejárata a Kavalikefta beach déli végénél található, ahol néhány méteres kis ösvényt követően szűkös átjáró jelenti a belépést.
Lefkada legjobb strandjai, Megali Petra

Megali Petra szerencsére nincs kiépítve, bérelhető napernyők és napágyak csupán az utóbbi időben kerülnek ki főszezonban a strand egy kisebb részére. Viszonylagos ismeretlensége, és a többi strandhoz képest némileg körülményesebb megközelíthetősége miatt túlzott zsúfoltság szinte sosem fordul elő, csupán a béke és nyugodt nyaralás érzete. Megali Petra szépsége miatt szinte mindig van néhány lefkadán nyaraló, aki ezen a remek hangulatú helyen élvezi fürdőzést és a tenger morajlását.

Megali Petrán ne számíts nagy tömegre és zsúfoltságra - ugyan nyaralók rendszeresen látogatják, de báját még nem vesztette el
A tengerben helyenként méretes sziklák fekszenek, melyekről Megali Petra a nevét kapta
Lefkada digitális útikönyv

TUDJ MEG TÖBBET Lefkada legjobb strandjairól a LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYVBŐL!

Lefkada legjobb tengerpartjairól is bőven akad olvasnivaló a digitális útikönyvben.

Rendeld meg nyaralásodhoz a több száz oldalas, magyar nyelvű lefkadai tudásbázist, melyek Neked készítettünk!
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Milyen utasbiztosítást érdemes kötni Lefkadára, illetve Görögországba utazásnál? Az idei évi utasbiztosítási információkért, ajánlott utasbiztosításokért és kalkulátorért kattints ide!

Megali Petra beach értékelés

Szemnek és léleknek is igazán kellemes partszakasz, mely egyelőre megőrizte viszonylagos érintetlenségét.

Látvány

A színek, a formák, az összkép egyaránt a legjobbak közé sorolják.

Kiépítettség

Időszakosan néhány bérelhető napágy és napernyő.

Elérés

Gyalogösvényen, mely kövek és sziklák között kanyarog.

Családbarát

A tenger havonta többször hullámzik. Aprókavicsos, köves és sziklás partszakasz, a kisebbek számára nehézkes megközelíthetőséggel.
Szállások a Megali Petra beach környékén
Megali Petra távolabb esik a lakott területektől, a legközelebbi település hozzá Kalamitsi. A hegyi falu néhány kilométerre fekszik tőle, azonban ott több kiadó apartman és studió, sőt akár villa is elérhető. Kalamitsi előnye, hogy Megali Petra és Kavalikefta mellett több más híres lefkadai strand is fél órás autózáson belül helyezkedik el.
Lefkada sziget településein több száz szállás foglalható le előre kényelmesen és gyorsan, szerte a sziget teljes területén: apartmanok, studiók, villák és szállodák várják a nyaralókat. Nézz szét a több száz lefkadai szállás között, és foglald le időben szállásod!

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook