Hatalmas sziklák a türkiz tengerben
Kavalikefta

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Kavalikefta beach

Koordináták: 38.754137, 20.589176

Hatalmas sziklák a türkiz vízben: sokak kedvence ez a roppant hangulatos, vadregényes környezetű beach.

Elhelyezkedés: északnyugat, Lefkadavárostól 2 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló (az út mentén), beach bárak, tavernák, időszakosan napágyak és napernyők

Föveny: aprókavicsos, kavicsos, néhol kövek és sziklák

Bár a keskeny út, és az út melletti szerpentinek miatt Kavalikeftára nem olyan egyszerű a lejutás, mint a szigeten található strandok többségére, ám bőven megérheti a fáradtságot: rajongói szerint az egyik leghangulatosabb és legszebb lefkadai strandszakasz.
Kavalikefta kiépítettsége közepes: vannak ugyan parkolók, ezek azonban nagyon hamar betelhetnek. Ezt követően sokan az ide vezető, keskeny út szélén parkolnak, ahol egy idő után több tucatnyi autó is állhat a szűk út szélén. A parkolókhoz közel van egy kis vendéglátó egység, ahol üdítőt, kávét, egyszerűbb menüket fogyaszthatunk árnyékos helyen. A strandra vezető néhány lépcső is a bárból nyílik, ezen keresztül lehet lejutni a partra. A vízben gigantikus sziklatömbök fekszenek elszórtan, az ezek mellett elterülő nyílt részeken juthatsz be a kék minden árnyalatában pompázó vízbe.
Kavalikefta beach, Lefkada sziget legjobb strandjai

Nagyobb hullámzáskor a sziklák közelében nem árt némi óvatosság, nehogy hozzájuk csapja az embert egy méretesebb hullám. A fürdőzők ezen a lefkadai strandon inkább a bérelhető napernyős részen vannak nagyobb számban, így itt a távolabbi részeken néha még a főszezonban sem tapasztalni Kathismához vagy Porto Katsikihez hasonló általános zsúfoltságot.

Sok Lefkadán nyaraló meg sem próbálja a lejutást a Kalamitsiból ide vezető kanyargós utakon, illetve a kevésbé tájékozott utazók nem is tudnak erről a helyről. A többi lefkadai strandhoz hasonlóan, Kavalikefta tengerparti fövenye is világos színű, szürkés-fehéres aprókavicsokkal borított. Kavalikefta déli részén található a sziklaösvény, amely a Megali Petra nevű tengerparti szakaszhoz visz át - a közelség miatt sokan össze is kötik a két mesés lefkadai strand meglátogatását.
A sziklák igazán vadregényes külsőt kölcsönöznek Kavalikeftának
Lefkada digitális útikönyv

TUDJ MEG TÖBBET Lefkada strandjairól a DIGITÁLIS ÚTIKÖNYVBŐL!

Ismerd meg jobban Lefkada strandjait keleten és nyugaton: részletesebb leírások, további érdekes információk, képek és tapasztalatok.

Rendeld meg még ma a több száz oldalas, magyar nyelvű lefkadai tudásbázist, melyek Neked készítettünk!
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Milyen utasbiztosítást érdemes kötni Lefkadára, illetve Görögországba utazásnál? Az idei évben ajánlott utasbiztosítási információkért és kalkulátorért kattints ide!

Kavalikefta beach értékelés

A Kalamitsihez legközelebb eső strand látványával és hangulatával rengeteg embert levesz a lábáról. 

Látvány

Kavalikefta bátran Lefkada legszebb strandjai közé sorolható.

Kiépítettség

Sok minden van, amire szükség lehet, egyedül parkolóhelyből van legendásan kevés.

Elérés

Végig aszfaltozott szakaszon, ám az út néhol rendkívül szűkös és rossz minőségű. A le- és feljutás forgalmasabb időszakokban embert és járművet próbáló művelet.

Családbarát

Aprókavicsos és köves part, a vízben további kövekkel és sziklákkal, havonta többször hullámzik. Gyerekekkel fokozott óvatosság szükséges, még sík viztükörnél is.
Szállások a Kavalikefta beach közelében
A strandhoz legközelebb eső település Kalamitsi, mely Lefkada nyugati hegyvidékén megbújó falu. Kalamitsi elsősorban azok számára ajánlott, akik pihentető alvóhelyet keresnek, és nem bánják, ha nincs a szálláshelyük közelében hosszú sétálóutca vagy kikötő. A hegyvidéki falu előnye, hogy több remek lefkadai strand is alig néhány kilométeres távolságra fekszik tőle, továbbá sok apartmanból és studióból szép kilátás nyílik a környező tájra. Kalamitsiben ugyan nagy nyüzsgés nincs, ám szupermarket és tavernák természetesen itt is működnek.
Lefkada sziget településein több száz szállás foglalható le előre kényelmesen és gyorsan, szerte a sziget teljes területén: apartmanok, studiók, villák és szállodák várják a nyaralókat. Nézz szét a több száz lefkadai szállás között, és foglald le időben szállásod!

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Nyaralási információk Rodoszról - Rodosz GUIDE
Like Lefkada!
Lefkada Facebook