A nyugati álomstrand
Kathisma

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Kathisma

Koordináták: 38.777219, 20.600441

Kathisma roppant népszerű strand Lefkadán: több száz méter hosszan húzódik, türkiz színben játszó tengervízzel és világos színű kavicsokkal - sőt ezen felül akár havonta többször is magas hullámok fokozzák az élményt!

Elhelyezkedés: északnyugat, Lefkadavárostól 16 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló (ingyenesek és árnyékos helyet adó fizetősek egyaránt), beach bárak, tavernák, napágyak és napernyők, tusoló, vízimentő

Föveny: aprókavicsos, kavicsos, északon és délen sziklák

Ez a látványos lefkadai tengerpart a sziget talán legjobban kiépített fürdőhelye a nyugati oldalon: különféle vendéglátó helyiségek, apartmanok, parkolók sorakoznak a fehéres-szürkés kavicsokkal borított strand mögött, ám ezek szerencsére nincsenek zavaró közelségben a fürdőzőkhöz.
Kathismához eljutni roppant egyszerű, ugyanis Agios Nikitast déli irányban elhagyva egy kis idő múlva a főúton már tábla jelzi, merre kell lekanyarodni a tenger felé: egy hajtűkanyarról van szó, mely először felkapaszkodik a strand mögötti dombra.

Mivel a nyári, főként augusztusi időszakban könnyű megközelíthetősége miatt rengetegen keresik fel a Kathismát, előfordulhat, hogy bizonyos időszakokban igencsak zsúfolttá válhat ez a gyönyörű lefkadai strand. A parton napozóágyak és napernyők tengere sorakozik, ezek térítés ellenében vehetőek igénybe. Ha nem szeretnél ezért fizetni, vigyél nyugodtan napernyőt, mivel szinte bárhová leszúrhatod a parti fövenybe, és leheveredhetsz alá.
Kathisma, Lefkada

Kathismán egész sor szórakozási lehetőség adódik, még strandröplabda pályát is kialakítottak a parton. Bizonyos időszakokban, nagyobb hullámzáskor a tenger vize hihetetlen színekben pompázik, már-már trópusi érzés keríti hatalmába az itt strandolókat. Ez a különleges, kéklő szín annál intenzívebb, minél nagyobbak a hullámok.

Amikor az akár egészen hatalmasra tornyosuló hullámok végigmorajlanak a parton, nagy móka belevetni magad a habokba, hogy azokat sikeresen áttörve csak lebegj a vízen, és élvezd a Lefkadát körülvevő Jón-tenger tenger lágy simogatását.
Akár hullámzik, akár nem, Kathisma mindannyiszor magával ragadó
Kathisma hullámos arca: remek móka is lehet, de igazán erős hullámzáskor rendkívüli elővigyázatosság szükséges
Milyen utasbiztosítást érdemes kötni Lefkadára, illetve Görögországba utazásnál? Az idei évi utasbiztosítási információkért, ajánlott utasbiztosításokért és kalkulátorért kattints ide!
Lefkada digitális útikönyv

TUDJ MEG TÖBBET Kathismáról és környékéről a LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYVBŐL!

Hogy miért kedvelik sokan, milyen részei vannak, és milyen további érdekességeket tartogat a környék, arról természetesen a Lefkada digitális útikönyvben olvashatsz bővebben.

Rendeld meg még ma a több száz oldalas, magyar nyelvű lefkadai tudásbázist, melyek Neked készítettünk!
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Kathisma beach értékelés

Ez a népszerű és látványos nyugati partot könnyű elérni, emellett tágas és teljesen kiépített.

Látvány

Legtöbbször pazar arcát mutatja, melyen a nagyfokú kiépítettség sem ront sokat.

Kiépítettség

A legjobban kiépített nyugati strand Lefkadán.

Elérés

Igen könnyű megközelíteni, egyedül az út végének szűkös kanyarjaiban kell jobban figyelni.

Családbarát

Zömmel aprókavicsos part, gyors mélyüléssel, havonta többször hullámzik.
Szállások a Kathisma beach közelében

Kathisma Lefkada északnyugati partvidékén fekszik, alig néhány kilométerre a sziget népszerű kisvárosától, Agios Nikitastól. Utóbbiban kifejezetten sok kiadó apartman és studió várja a nyaralókat. Kathisma közelében a másik jelentősebb település Kalamitsi, mely hegyvidéki falucska, a strandtól 6 kilométerre délre. A partszakasz közelében továbbá a nyugati oldal egyetlen hivatalos kempingje (Camping Kathisma) működik.

Agios Nikitast kivételes helyzete miatt kedvelik sokan, hiszen Lefkada nyugati részének egyetlen olyan kisvárosa, mely közvetlen tengerparti elhelyezkedéssel bír. Az exkluzivitás és a közeli híres strandok miatt nyaranta rengetegen keresik fel.
Kalamitsi a nyugati régió egyik legjelentősebb hegyvidéki települése, melynek közelében ráadásként számos első osztályú lefkadai strand bújik meg. Az itteni szállások egy része remek kilátással is büszkélkedhet.
Lefkada sziget településein több száz szállás foglalható le előre kényelmesen és gyorsan, szerte a sziget teljes területén: apartmanok, studiók, villák és szállodák várják a nyaralókat. Nézz szét a több száz lefkadai szállás között, és foglald le időben szállásod!

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz legszebb strandjai és legjobb látnivalói. Nyaralási információk Rodoszról, Rodosz GUIDE
Like Lefkada!
Lefkada Facebook