Egy csipet karibi északon
Agios Ioannis

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Agios Ioannis

Koordináták: 38.832643, 20.676266

Lassan mélyülő, gyakran trópusi színekben játszó strand Lefkada északnyugati oldalán, ami egyben az egyik fővároshoz legközelebb eső fürdőhely.

Elhelyezkedés: északnyugat, Lefkadavárostól 2 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló (az út mentén), beach bárak, tavernák, időszakosan napágyak és napernyők

Föveny: aprókavicsos, kavicsos, néhol kövek és sziklák

Agios Ioannis ugyan egy csipettel kevéssé népszerű, mint más lefkadai strandok, ám csodás tengerszíneinek és nyugodt hangulatának köszönhetően sok ide látogatót elvarázsol.
A szikrázó napsütéses időben trópusi színekben játszó, egzotikus tengerpartokhoz hasonló Agios Ioannis partja több száz méter hosszú. Az aprókavicsos fövennyel rendelkező strandot a vízben itt-ott előforduló kövek és sziklapadok teszik változatossá, melyek körül kisebb halak úszkálnak.
Agios Ioannis, Lefkada legszebb strandjai

Agios Ioannis déli része a legjobban kiépített, az északi oldalon egy idő után megszűnnek a bárok és a napernyők. A szörfösök utóbbit, az északi oldalt kedvelik jobban, mivel az itt sűrűn előforduló, speciális szél segítségével sokan hódolhatnak szenvedélyüknek itt. Agios Ioannis környékén a tenger egyaránt lehet csendes és hullámos is, ez főként az aktuális tengeráramlatoktól és a széljárástól függ.

A tengerpart északi vidékén elhagyatott szélmalmok állnak, régóta nem használják már őket. Ez a környék délelőtt leginkább a magányra vágyó strandolóké, délután pedig a szörfösök veszik birtokba.
Agios Ioannis színei hullámos és nyugodt időben is elragadóak

Hol érdemes megszállni Agios Ioannis közelében?

Agios Ioannis közelében, néhány száz méteres távolságon belül több jó minőségű apartman és studió is található, melyek közül a lefkadai utazók véleménye alapján az alábbiak ajánlottak.


Evaggelia Studios (2-4 fő)

Eleana Studios (2-3 fő)

Villa Elia (2-3 fő)

Villa Dimitris Apartments & Bungalows (2-4 fő)

Villa Ioli (2 fő)

Iliaktida Studio Villas (3-4 fő)

Ismerd meg jobban Agios Ioannist!

Hogy miért kedvelik sokan, milyen részei vannak, és milyen további érdekességeket tartogat a környék a térképeken túl, arról természetesen az aktuális Lefkada digitális útikönyvben olvashatsz bővebben.

Rendeld meg a több száz oldalas, magyar nyelvű lefkadai tudásbázist, melyek Neked készítettünk!
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Agios Ioannis értékelés

A főváros közelében fekvő nyugati part kellemes kikapcsolódást ígér Lefkadán, mely könnyű megközelíthetőséggel párosul.

Látvány

Agios Ioannis színeivel trópusi partokat idéz.

Kiépítettség

Szinte minden van, amire egy nyaralónak szüksége lehet.

Elérés

Végig széles aszfaltozott úton, az út mentén parkolási lehetőségekkel, Lefkadavárostól mindössze két-három percre.

Családbarát

Zömmel aprókavicsos part, közepesen gyors mélyüléssel, havonta többször hullámzik.
Milyen utasbiztosítást érdemes kötni Lefkadára, illetve Görögországba utazásnál? Az idei évben ajánlott utasbiztosítási információkért és kalkulátorért kattints ide!
Szállásinfó Agios Ioannis közelében
Agios Ioannis Lefkada északnyugati részén fekszik, mindössze néhány perces autózásra a sziget hangulatos fővárosától. Szálláshelyei jó ár / érték arányt biztosítanak a családok, párok, illetve akár a szörfösök számára is. A híres nyugati partok közül több is viszonylag hamar elérhető: Pefkoulia, Kathisma, Mylos fekszenek a legközelebb hozzá.
Agios Ioannis régiója meglehetősen nyugodt, mivel elsősorban apartmanok és studiók találhatóak a környéken. A tavernák és bárok a part közelében üzemelnek, fentebb pedig szupermarket várja az ide érkezőket.
A sziget fővárosa, Lefkadaváros Agios Ioannistól mindössze két kilométerre helyezkedik el, rendkívül bájos és fotogén kisváros: számos tavernával, üzlettel, sétálóutcával, pezsgő esti élettel.
Lefkada sziget településein több száz szállás foglalható le előre kényelmesen és gyorsan, szerte a sziget teljes területén: apartmanok, studiók, villák és szállodák várják a nyaralókat. Nézz szét a több száz lefkadai szállás között, és foglald le időben szállásod!

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban másoknál Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz strandjai és legjobb látnivalói
Like Lefkada!
Lefkada Facebook