Ahol nem csak a dombok zöldellnek
Mikros Gialos

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Mikros Gialos

Koordináták: 38.639872, 20.695581

A lefkadai Poros településhez közel eső, hegyek által védett öböl smaragd vize szinte egész évben nyugodt.

Elhelyezkedés: délkelet, Lefkadavárostól 28 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló (ha elfogytak a helyek, akkor az út mentén), beach bárak, tavernák, napágyak és napernyők, öltözőkabin, tusoló, kemping

Föveny: aprókavicsos, kavicsos

Mikros Gialos víztükre olyannyira háborítatlan, hogy amikor a szigeten máshol méteres hullámok ostromolják a partot, itt ebből semmit sem venni észre. A strandot lankás dombok fogják közre, melynek fő megközelítése Poros településen keresztül, kanyargós utakon történik.
Az öbölben a tengervíz a nyugati strandoktól eltérően egészen zöldes árnyalatokat vesz fel, így teljesen más karakterű, mint kéklő nyugati testvérei. A part fövenyének legnagyobb részét közepes méretű, néhány centiméteres fehér kövek és kavicsok alkotják, mely a víz közelében keveredhet kisebb szemcsés, aprókavicsos területekkel - fürdőcipő az érzékenyebb talpúaknak Mikros Gialos strandján ajánlott lehet.
Mikros Gialos, Lefkada legszebb strandjai

A part maga ugyan csak részlegesen van kiépítve, ám a bérelhető napágy és napernyő sorok mögött, az út túloldalán több tavernát és bárt is találni. A vízben az élővilág is jelen van, ám felszín alatt sok helyen élő tengerifű miatt helyenként búvárkodáskor néha egy árnyalattal kevésbé látszhat tisztának a tenger, mint más lefkadai strandokon. 

A strandtól alig száz méterre található a Poros beach kemping, ami Görögország egyik legrégebben alapított kempingje - több mint 40 éves múltra tekint vissza. Szolgáltatásait tükrözi, hogy többször is Görögország egyik legjobb kempingjének választották.
Agios Ioannis színei hullámos és nyugodt időben is elragadóak
Lefkada digitális útikönyv

TUDJ MEG TÖBBET Lefkada keleti oldaláról a LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYVBŐL!

A sziget oly sok csodát rejt még, ne menj el mellettük!

Rendeld meg még ma a több száz oldalas, magyar nyelvű lefkadai tudásbázist, melyek Neked készítettünk!
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Milyen utasbiztosítást érdemes kötni Lefkadára, illetve Görögországba utazásnál? Az idei évben ajánlott utasbiztosítási információkért és kalkulátorért kattints ide!

Mikros Gialos értékelés

Teljesen kiépített smaragd vizű part, mely mindenki számára bátran ajánlható néhány kellemes itt eltöltött órára.

Látvány

A smaragd víz, hófehér kavicsok és zöldellő dombok látványa igen mutatós.

Kiépítettség

Lefkada keleti oldalának partjai közül az egyik leginkább kiépített öböl.

Elérés

A főútról letérve végig aszfaltozott úton, mely sokat kanyarog, szélessége pedig változó.

Családbarát

A kavicsos fövenytől eltekintve a hullámzás nagyon ritka, közepesen gyorsul mélyül, és teljesen kiépített.
Szállásinfó Mikros Gialos közelében
Mikros Gialos környékén több apartmanház is akad, a strand mögött pedig kempingbe érkeznek lakóautóval érkezők (Poros beach camping). A régió meglehetően nyugodt, mivel a legközelebbi hegyi falucska, Poros is több kilométerre fekszik. A frekventáltabb települések közül Nidri 14 kilométerre, Vasiliki 17 kilométerre található.
Mivel Nidri Mikros Gialostól csak bő negyed órás autózásra található, a viszonylag kis távolság miatt a népszerű lefkadai kisvárosból sokan jönnek át erre a partra is. Nidri
A sziget fővárosa, Lefkadaváros Agios Ioannistól mindössze két kilométerre helyezkedik el, rendkívül bájos és fotogén kisváros: számos tavernával, üzlettel, sétálóutcával, pezsgő esti élettel.
Lefkada sziget településein több száz szállás foglalható le előre kényelmesen és gyorsan, szerte a sziget teljes területén: apartmanok, studiók, villák és szállodák várják a nyaralókat. Nézz szét a több száz lefkadai szállás között, és foglald le időben szállásod!

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban másoknál Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook