A Geni félsziget kempingcentruma
Dessimi

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Dessimi beach

Koordináták: 38.673375, 20.713067

Dessimi a Nidrivel szemközt elterülő Geni félsziget legismertebb strandja, melynek közvetlen közelében kempingek is működnek.

Elhelyezkedés: kelet, Lefkadavárostól 22 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló, beach bár, taverna, csónakbérlési lehetőség

Föveny: aprókavicsos, kavicsos

A keleten vezető főúttól mindössze két kilométerre elterülő tengeröböl zöldeskék színével, tiszta vizével azok tetszését is kiválthatja, akik elsősorban a nagy nyugati strandok miatt érkeznek a szigetre.
Bár Dessiminél a part aránylag hosszú, szélessége meglehetősen csekély: emiatt kissé szűkösnek is bizonyulhat, főként főszezoni időszakban. A legzsúfoltabb nyári hetek kivételével könnyedén találni helyet, ahová leszúrható a napernyő. A fürdőzők háta mögött néhány kisebb bárban és tavernában van lehetőség étkezésre, vagy a szomj csillapítására.
Dessimi beach, Lefkada sziget

Távolabb a fürdőzőktől a vízben kisebb hajók ringanak - sokat ezek közül a kempingezők hoznak magukkal, akik innen kelnek útra a környék felfedezésére. Dessimi vizében érdemes alámerülni, gyönyörködni a tenger alatti élővilágban - a bentebb elterülő, tengerifüves részeken kisebb-nagyobb halak úszkálnak, nemritkán csapatokba verődve!

Dessiminél a víztükör rendszerint csendes, mivel a környező dombok védő jellege miatt sem a szél, sem a tengeráramlatok nem zavarják a nyugodt fürdőzést.
A tenger zöldeskék árnyalatokban játszik errefelé
Lefkada digitális útikönyv

TUDJ MEG TÖBBET Dessimiről és a Geni félszigetről!

Desimiről, a környező kempingekről, és a mindezeknek otthont adó Geni félszigetről a Lefkada digitális útikönyvben olvashatsz bővebben.

Rendeld meg még ma a több száz oldalas, magyar nyelvű lefkadai tudásbázist, melyek Neked készítettünk!
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Milyen utasbiztosítást érdemes kötni Lefkadára, illetve Görögországba utazásnál? Az idei évben ajánlott utasbiztosítási információkért és kalkulátorért kattints ide!

Dessimi beach értékelés

A nyugodt légkörű Dessimi a sziget keleti oldalának jobb strandjai közé tartozik.

Látvány

Zöldellő hegyek között elterülő, zöldeskék vizű lefkadai tengerpart.

Kiépítettség

Dessimi a jobban kiépített partszakaszok közé tartozik.

Elérés

Aszfaltozott úton, a strand a főúthoz is közel fekszik.

Családbarát

Zömmel aprókavicsos part, sima víztükör, melyhez kiépítettség társul.
Szállásinfó Dessimi közelében
Dessimi a Geni-félszigeten fekszik, mely alig néhány kilométeres távolság Nidritől. A környék meglehetősen nyugodt, Geni legtöbb apartmanja a Vlicho és Nidri felé tekintő oldalon található. A település központja aprócska, néhán tucatnyi épületből áll.
Geniben (avagy több helyen, pl. a booking-on Jéniként is hivatkoznak rá) a mérettől függetlenül az egyszerűbb studiók, többféle apartman, sőt akár medencés szállások is elérhetőek.
Nidri Lefkada szigetének egyik legpezsgőbb települése, több tucatnyi szállással, széles ár- és kategóriaválasztékkal. A keleti oldalon, a Geni-félszigettel éppen átellenben fekszik, kikötőjéből indul a legtöbb kirándulóhajó.
Lefkada sziget településein több száz szállás foglalható le előre kényelmesen és gyorsan, szerte a sziget teljes területén: apartmanok, studiók, villák és szállodák várják a nyaralókat. Nézz szét a több száz lefkadai szállás között, és foglald le időben szállásod!

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban másoknál Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook