A délvidék apró csodája
Agiofili

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Agiofili (Aghiofili)

Koordináták: 38.605383, 20.612737

A bájos Vasiliki halászfalu környékének leglátványosabb strandja nyaranta évről-évre kedveltebb a szigetre látogatók körében.

Elhelyezkedés: délkelet, Lefkadavárostól 49 km-re

Megközelíthetőség: változatos minőségű (helyenként kifejezetten rossz) úton, vízitaxival Vasiliki kikötőjéből

Kiépítettség: parkoló, beach bár, időszakosan néhány napágy és napernyő

Föveny: aprókavicsos, kavicsos, néhol kövek és sziklák

Agios Ioannis ugyan egy csipettel kevéssé népszerű, mint más lefkadai strandok, ám csodás tengerszíneinek és nyugodt hangulatának köszönhetően sok ide látogatót elvarázsol.
A szikrázó napsütéses időben trópusi színekben játszó, egzotikus tengerpartokhoz hasonló Agios Ioannis partja több száz méter hosszú. Az aprókavicsos fövennyel rendelkező strandot a vízben itt-ott előforduló kövek és sziklapadok teszik változatossá, melyek körül kisebb halak úszkálnak.
Agiofili strand Vasiliki közelében, Lefkada legszebb tengerpartjainak képviselője

Agios Ioannis déli része a legjobban kiépített, az északi oldalon egy idő után megszűnnek a bárok és a napernyők. A szörfösök utóbbit, az északi oldalt kedvelik jobban, mivel az itt sűrűn előforduló, speciális szél segítségével sokan hódolhatnak szenvedélyüknek itt. Agios Ioannis környékén a tenger egyaránt lehet csendes és hullámos is, ez főként az aktuális tengeráramlatoktól és a széljárástól függ.

A tengerpart északi vidékén elhagyatott szélmalmok állnak, régóta nem használják már őket. Ez a környék délelőtt leginkább a magányra vágyó strandolóké, délután pedig a szörfösök veszik birtokba.
Agiofili kültéri medenceként is jellemezhető a legtöbb nyári napon

Agiofili beach értékelés

Vasiliki térségének legszebb partszakasza: látványának köszönhetően rengetegen látogatják.

Látvány

Lefkada egyik legszebb sziklastrandja, báján egyedül a rengeteg ide látogató ronthat.

Kiépítettség

Mindenből csak egy csipet: néhány napernyő, apró beach bár.

Elérés

Vízitaxival könnyen és gyorsan, de közúton az út egy szakasza kifejezetten járművet próbáló.

Családbarát

Zömmel aprókavicsos part, gyors mélyüléssel, havonta többször hullámzik, gyakran hűvös a víz.
Milyen utasbiztosítást érdemes kötni Lefkadára, illetve Görögországba utazásnál? Az idei évben ajánlott utasbiztosítási információkért és kalkulátorért kattints ide!
Szállásinfó Agiofili közelében
Agiofilihez a legközelebb eső települések a strandtól mindössze három kilométerre fekvő Vasiliki, illetve az öböl túloldalán fekvő Ponti. Vasiliki népszerű település a Lefkadára látogatók körében, számos bérelhető apartmannal, studióval, tavernával, bárral, szupermarketekkel várja a nyaralókat. A távolabbi Ponti valamivel kisebb település (mely szinte egybeépült Vasilikivel), ám ott is minden megtalálható.

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban másoknál Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Nyaralási információk Rodoszról
Like Lefkada!
Lefkada Facebook