A délvidék apró csodája
Agiofili

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Agiofili (Aghiofili)

Koordináták: 38.605383, 20.612737

A bájos Vasiliki halászfalu környékének leglátványosabb strandja nyaranta évről-évre kedveltebb a szigetre látogatók körében.

Elhelyezkedés: délkelet, Lefkadavárostól 49 km-re

Megközelíthetőség: változatos minőségű (helyenként kifejezetten rossz) úton, vízitaxival Vasiliki kikötőjéből

Kiépítettség: parkoló, beach bár, időszakosan néhány napágy és napernyő

Föveny: aprókavicsos, kavicsos, néhol kövek és sziklák

Agios Ioannis ugyan egy csipettel kevéssé népszerű, mint más lefkadai strandok, ám csodás tengerszíneinek és nyugodt hangulatának köszönhetően sok ide látogatót elvarázsol.
A szikrázó napsütéses időben trópusi színekben játszó, egzotikus tengerpartokhoz hasonló Agios Ioannis partja több száz méter hosszú. Az aprókavicsos fövennyel rendelkező strandot a vízben itt-ott előforduló kövek és sziklapadok teszik változatossá, melyek körül kisebb halak úszkálnak.
Agiofili strand Vasiliki közelében, Lefkada legszebb tengerpartjainak képviselője

Agios Ioannis déli része a legjobban kiépített, az északi oldalon egy idő után megszűnnek a bárok és a napernyők. A szörfösök utóbbit, az északi oldalt kedvelik jobban, mivel az itt sűrűn előforduló, speciális szél segítségével sokan hódolhatnak szenvedélyüknek itt. Agios Ioannis környékén a tenger egyaránt lehet csendes és hullámos is, ez főként az aktuális tengeráramlatoktól és a széljárástól függ.

A tengerpart északi vidékén elhagyatott szélmalmok állnak, régóta nem használják már őket. Ez a környék délelőtt leginkább a magányra vágyó strandolóké, délután pedig a szörfösök veszik birtokba.
Agiofili kültéri medenceként is jellemezhető a legtöbb nyári napon

Agiofili beach értékelés

Vasiliki térségének legszebb partszakasza: látványának köszönhetően rengetegen látogatják.

Látvány

Lefkada egyik legszebb sziklastrandja, báján egyedül a rengeteg ide látogató ronthat.

Kiépítettség

Mindenből csak egy csipet: néhány napernyő, apró beach bár.

Elérés

Vízitaxival könnyen és gyorsan, de közúton az út egy szakasza kifejezetten járművet próbáló.

Családbarát

Zömmel aprókavicsos part, gyors mélyüléssel, havonta többször hullámzik, gyakran hűvös a víz.
Szállásinfó Agiofili közelében
Agiofilihez a legközelebb eső települések a strandtól mindössze három kilométerre fekvő Vasiliki, illetve az öböl túloldalán fekvő Ponti. Vasiliki népszerű település a Lefkadára látogatók körében, számos bérelhető apartmannal, studióval, tavernával, bárral, szupermarketekkel várja a nyaralókat. A távolabbi Ponti valamivel kisebb település (mely szinte egybeépült Vasilikivel), ám ott is minden megtalálható.

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban másoknál Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada fényképezés, kék színek


Fotózásban Partnerünk az Olympus

Az Olympus cserélhető objektíves PEN és OM-D fényképezőgépeivel a nyaralási fotók bámulatos minőségben örökíthetőek meg. Szeretettel ajánljuk őket minden nyaralónak hogy élményeiből a legjobbat hozhassa ki.
Bővebben az Olympus fényképezőgépeiről...

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Nyaralási információk Rodoszról
Like Lefkada!
Lefkada Facebook