Amousa

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Amousa beach

Koordináták: 38.602516, 20.626462

Lefkada egyik legdélebbi strandja kevéssé ismert a legtöbb nyaraló előtt, mivel minden fontosabb turistaútvonal kikerüli.

Elhelyezkedés: délkelet, Lefkadavárostól 38 km-re, Vasilikitől 10 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló, taverna, időszakosan napágyak és napernyők

Föveny: aprókavicsos, kavicsos

Amousa Lefkada délkeleti sziklastrandjainak sorát gyarapítja, mely viszonylag kis mérete ellenére szinte teljesen kiépített.

A Marantochoriból (Vasiliki és Nidri között található település) déli irányba induló út visz Amousához, ahol világos színű kövekkel és kavicsokkal borított tengerpart, valamint limitált méretű, de aszfaltozott parkoló vár. A tengeröblöt szegélyező föveny viszonylag kis méretű, alig 60-80 méter széles. A parkoló közvetlenül a strand mögött kezdődik, ahol a lankás dombok is véget érnek. Az Amousa (de akár Amousoként is emlegetett) öböl védett jellege miatt a víztükör a legtöbbször sima, érezhető hullámzás csupán dagálykor fordul elő. A szinte mindig csendes öböl leginkább néhány főszezoni napon telik meg teljesen strandolókkal, ilyenkor bérelhető napernyők és napágyak igénybevételére is van lehetőség. 

A tengerpart északi vidékén elhagyatott szélmalmok állnak, régóta nem használják már őket. Ez a környék délelőtt leginkább a magányra vágyó strandolóké, délután pedig a szörfösök veszik birtokba.
Amousa fehér kavicsos partszakaszát zöldeskék tenger mossa
Lefkada digitális útikönyv

TUDJ MEG TÖBBET a sziget déli részéről a LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYVBŐL!

Számos további érdekes strandról, látnivalóról és településről olvashatsz a digitális útikönyvben, melyek mellett további hasznos leírások és információk várnak Lefkadáról.

Rendeld meg még ma a több száz oldalas, magyar nyelvű lefkadai tudásbázist, melyet a nyaralók igényei szerint állítottunk össze!
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Amousa beach értékelés

Lefkada déli sziklastrandja elsősorban a kisebb, családiasabb partszakaszokat kedvelők számára ajánlott.

Látvány

Kis mérete, zöldeskék vize sajátos bájt ad.

Kiépítettség

Amousa szinte teljesen kiépített.

Elérés

Végig aszfaltozott úton, mely kanyargós, és úthibák előfordulnak. A nagyobb településektől távol esik.

Családbarát

Kavicsos és aprókavicsos part, közepesen gyors mélyüléssel, mely ritkán hullámzik.
Milyen utasbiztosítást érdemes kötni Lefkadára, illetve Görögországba utazásnál? Az idei évi utasbiztosítási információkért, ajánlott utasbiztosításokért és kalkulátorért kattints ide!
Szállásinfó Amousa közelében
Amousa Lefkada délkeleti vidékén található, a legnagyobb méretű település a strandtól néhány kilométerre a dimbes-dombos területen fekvő Marantochori falucska. Marantochorin a keleti főút is áthalad, mely többek között Vasilikit és Nidrit is összeköti.
Vasiliki Amousától tíz kilométerre található, igen kellemes légkörű halászfalu. Kikötőjéből naponta indulnak kirándulóhajók Lefkada legszebb strandjainak megtekintésére, emellett teljesen felszerelt település.
Nidri a sziget legpezsgőbb helye a főváros mellett, látványos tengerparti promenáddal, számtalan taverna- és bárkínálattal. Szupermarketek, ajándéküzletek sora várja a nyaralókat.
Lefkada sziget településein több száz szállás foglalható le előre kényelmesen és gyorsan, szerte a sziget teljes területén: apartmanok, studiók, villák és szállodák várják a nyaralókat. Nézz szét a több száz lefkadai szállás között, és foglald le időben szállásod!

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban másoknál Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook