A legszebb görög tengerpartok
Lefkada strandjai

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Lefkada legszebb strandjai és tengerpartjai

Azúrkék tenger, világos kavicsok: Lefkada bővelkedik szebbnél-szebb strandokban.

Lefkadát messze földön ismerik mesés látványt nyújtó partszakaszai miatt, főleg a sziget nyugati oldala sok nyaraló kedvence.
A meredek, főként mészkőből álló sziklafalak miatt fantasztikus élményt és látnivalót nyújtó, fehér és türkiz színekben pompázó öblök és partok váltják egymást. A jellegzetes világoskék színt a tengerbe mosódó mészkő adja, mely miatt a sziget páratlan unikum Európa-szerte. Minél erősebb a hullámzás, annál intenzívebb a tenger színe.
A nyugati partok kis és közepes méretű, szürkés-fehéres kavicsokkal borítottak, emiatt fürdőcipő viselete néhol ajánlott lehet. Lefkada ezen oldalának strandjai nagyobbrészt ugyanúgy kiépítettek, csakúgy mint a legtöbb keleti part.

A nyugati parton a tenger hullámainak nagysága hétről-hétre, sőt napról napra változó lehet: előfordulhat, hogy egyik nap még csendes a tenger, a következő napon azonban már magas hullámok ostromolják a partot, teszik egyedivé és kalandossá az ottani partszakaszokat.

A sziget keleti oldalán található az üdülőtelepülések többsége, ezeknek strandja teljesen más, mint a nyugati oldal. Mivel ez a rész szinte teljesen szélvédett, ezért hullámzás alig tapasztalható. A tenger kevésbé hamar mélyül, és sokkal jobban ki van építve az infrastruktúra. A víz a keleti strandokon is tiszta, és akár könnyűbúvárkodásra is alkalmas. A tengeri élővilág is keleten a legélénkebb, nyugaton ez jóval kevésbé látványos.

Lefkada legjobb strandjait Európa legszebb partszakaszai közé sorolják
Lefkada strandjairól bővített leírásokat, extra strandbemutatókat, további tippeket és információkat a Lefkada digitális útikönyvben találsz.

A nyugati parti strandok

Agios Ioannis beach

Agios Ioannis beach, Lefkada
Lassan mélyülő, gyakran trópusi színekben játszó strand Lefkada északnyugati oldalán, ami egyben az egyik fővároshoz legközelebb eső fürdőhely.

Agios Nikitas beach

Agios Nikitas beach
Agios Nikitas település előterében lévő családias, szép természeti környezetben lévő strand, aprókavicsos parttal.

Egremni beach

Egremni beach, Lefkada legszebb strandjai
Egremni nem tartozik a legkönnyebben megközelíthető lefkadai strandok közé, ám látványa bőségesen kárpótol: a tengerpart sokak szerint az egyik legszebb strand Lefkada szigetén.

Gira beach

Gira beach
A sziget fővárosához, Lefkadavároshoz közel eső és könnyen megközelíthető Gira Lefkada egyik legészakibb strandja.

Gialos beach

Gialos beach
A Gialos beach Lefkada szigetének nyugati partvonalán fekszik, néhány kilométerre Egremnitől.

Kathisma beach

Kathisma beach, Lefkada
Kathisma roppant népszerű strand Lefkadán: több száz méter hosszan húzódik, türkiz színben játszó tengervízzel és világos színű kavicsokkal - sőt ezen felül akár havonta többször is magas hullámok fokozzák az élményt!

Kavalikefta beach

Kavalikefta beach
Hatalmas sziklák a türkiz vízben: sokak kedvence ez a roppant hangulatos, vadregényes környezetű beach.

Megali Petra beach

Gialos beach
Látványos, ám ennek ellenére nyugodt és hangulatos lefkadai strand, melyet alig pár tucat méteres gyalogösvény választ el Kavalikeftától.

Mylos beach

Mylos beach, Lefkada legszebb strandjai
Az északnyugati partszakasz egyik legfestőibb strandja sok Lefkadára látogató nyaraló titkos kedvence.

Pefkoulia beach

Pefkoulia beach
Pefkoulia az egyik legkönnyebben elérhető lefkadai strand: közvetlenül a nyugaton vezető főút mellett fekszik, ráadásul igen látványos helyen.

Porto Katsiki beach

Porto Katsiki beach
Lefkada leghíresebb strandja évről-évre az utazási magazinok egyik kedvenc fotótémája.
Lefkada digitális útikönyv

A keleti parti strandok

Agiofili beach

Agiofili beach, Lefkada
A bájos Vasiliki halászfalu környékének leglátványosabb strandja nyaranta évről-évre kedveltebb a szigetre látogatók körében.

Amousa beach

Amousa beach
Lefkada egyik legdélebbi strandja kevéssé ismert a legtöbb nyaraló előtt, mivel minden fontosabb turistaútvonal kikerüli.

Dessimi beach

Dessimi beach
Dessimi a Nidrivel szemközt elterülő Geni félsziget legismertebb strandja, melynek közvetlen közelében kempingek is működnek.

Mikros Gialos beach

Mikros Gialos beach
A lefkadai Poros településhez közel eső, hegyek által védett öböl smaragd vize szinte egész évben nyugodt.

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook