A milliomosok szigete
Skorpios sziget

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Skorpios sziget

Elhelyezkedés: Nidritől kb. 3 km-re keletre

Az évtizedek óta magánkézben lévő sziget Nidrivel szemközt található, alig három kilométerre tőle.
A méreteit tekintve kicsi, alig 1000 méter hosszú és 1500 méter széles Skorpiost 1962-ben vásárolta meg 3,5 millió drachmáért a görög hajómágnás, Arisztotelész Onasszisz.
Hat évvel később, 1968 októberében Onasszisz itt, ezen a szigeten vette feleségül Jacqueline (Jackie) Kennedy-t, az 1963-ban meggyilkolt amerikai elnök, John F. Kennedy özvegyét. Onasszisz az egyébként sem kopár szigetre az ott töltött évek alatt több száz új fát telepíttetett, teljesen bezöldítve ezzel Skorpiost. A fatelepítéseken kívül néhány új épületet is felhúztak, sőt a sziget egyik kavicsos strandjára Szalamiszról hozták a homokot. 

Ebben az időszakban számos világszerte ismert színész és zenész is megfordult a szigeten, köztük Elizabeth Taylor és Richard Burton, vagy az ünnepelt díva Maria Callas. A szigeten partvonalán több kisebb strand van, a belső részeken pedig feszített víztükrű medencék szolgálják a tulajdonosok kényelmét. A luxust ezen kívül teniszpályák, wellness-részleg, minigolf pályák egészítik ki.

2013 áprilisa óta Skorpiosnak új tulajdonosa van: Athina Onasszisz, Arisztotelész lánya eladta a szigetet Ekaterina Rybolovlevának, egy orosz milliárdos lányának. Az adásvételt kezdetben sokan támadták, mondván kiárusítják Görögországot az orosz milliárdosoknak, azonban a kormány jóváhagyta a tranzakciót. 2014 júniusában Ekaterina 25. születésnapját zártkörű, táncos-zenés rendezvénnyel ünnepelték Skorpioson, ahol több más fellépő között Beyoncé is fellépett. Mivel a sziget magánterület,  engedély nélkül áthajózni rá, vagy kikötni rajta szigorúan tilos - ezt biztonsági őrökkel és kamerarendszerekkel is ellenőrzik. Az elmúlt években azonban kirándulóhajók rendszerint engedélyt kaptak, hogy Skorpios egy kis elzárt öblében kikössenek, és a nyaralók is testközelből pillanthassák meg a szigetet.

A Skorpios sziget jelenleg is magánkézben van

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook