Smaragd partok, zöldellő dombok
Meganisi

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Meganisi

Meganisi a Lefkada közvetlen közelségében található legnagyobb méretű sziget, kb. 1000 fős állandó lakossággal.

Elhelyezkedés: Lefkadától keletre (a két sziget legkisebb távolsága mindössze egyetlen km)

Megközelíthetőség: kirándulóhajóval, komppal

A Meganisin élők görögök nagy része három településen él: Katomeriben, Spartochoriban, illetve Vathiban. A szigetet rendszeresen közlekedő hajójáratok és kompok kötik össze a többi szigettel, köztük Lefkadával is. Érdekesség, hogy a Nidrivel szemközt lévő Skorpios sziget közigazgatásilag Meganisihez tartozik.
Meginisi kedvelt célpontja a kirándulóhajóknak is. A sziget körül sok kisebb-nagyobb öböl található, melyeknek kristálytiszta, zöldeskék vizében hemzseg az élet, gyakran egész halcsapatok úszkálnak ide-oda. Legismertebb strandjai a Fanari, Agios Ioannis, Spilia, és a Limonari. A parti föveny kavicsokkal és aprókavicsokkal borított, néhánynál fürdőcipő használata is jól jöhet. A tengerpartok még főszezonban sincsenek igazán kiépítve, így napernyőtengerre sehol sem kell számítani.
Meganisi, Lefkada

A sziget télen-nyáron egyaránt zöldell, szinte minden pontja tele van fákkal és növényekkel, tavasszal virágokkal is. Gyakran látni Meganisi körül a tengeren horgonyzó csónakokat, yachtokat és vitorlásokat - a festői környezet pihenésre, relaxálásra is kiváló. Meganisi déli nyúlványán tengeri barlangok is felfedezhetőek, melyek közül az egyik különösen híres: a 30 méteres vájatban bújt meg a második világháború alatt a Papanikolis tengeralattjáró, és innen torpedózta a német megszállók hajóit.

A Papanikolis tengeralattjáró részletesebb történetét, továbbá egyéb érdekességeket a Lefkada digitális útikönyben olvashatod.
Meganisi partvonalát türkiz tenger mossa
A Papanikolis barlang Meganisi déli nyúlványán, mely az egyik leghíresebb görög tengeralattjáróról kapta nevét

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook