Lefkada további látnivalói
Lefkada érdekességei és csodái

Lefkada érdekességei, rejtett csodái és további legjobb látnivalói

A szigeten oly sok látnivaló és érdekesség vár még Rád!
Remek strandjai miatt a közhiedelem úgy tartja számon, hogy Lefkadán a tengerpartok jelentik a legtöbb látnivalót, és a néhány kötelező kört jelentő felfedeznivaló kivételével szinte nincs is más érdekesség a szigeten - örömmel jelentjük, hogy kevés ennél nagyobb tévedés van.

A Görögország legszebb strandjainak sorába illő tengerpartok, illetve Lefkada alap látnivalói mellett még számos további érdekes természeti és történelmi látnivaló biztosítja, hogy az se unatkozzon, aki felfedezné Lefkada rejtett kincseit és érdekességeit.
Mit érdemes megnézni Lefkadán, Lefkada látnivalói
Lefkadán nem csupán az egykori velencei erőd, Agia Mavra várja a nyaralókat, hanem az egykori török erődítmény, Ali pasa vára is bejárható, ahonnan látványos kilátás nyílik a sziget magaslataira.

A sziget leghíresebb kolostora a Faneromeni kolostor, ám Lefkadán még több tucatnyi kisebb-nagyobb kápolna mellett további érdekes, időtlen hangulatú kolostorok is találhatóak: többek között a sziget alapító atyáinak barlanglakja, a sziget őstölgyesének régi kolostora, vagy az egykori méhészetet birtokló kolostor. 

Lefkadán múzeumokból is meglehetősen széles a paletta: Tengerészeti múzeum, Régészeti Múzeum, több Néprajzi Múzeum is meglátogatható olyan további érdekes lefkadai múzeumok mellett, mint pl. az olíva olaj felfolgozását bemutató múzeum, vagy épp a zenei eszközök gyűjtéséről híres múzeum.

A szigethez olyan híres emberek kapcsolódnak, mint Wilhelm Dörpfeld német régész, Arisztotelész Onasszisz hajómágnás, vagy Angelos Sikelianos író, akik emlékezetére szintén több emlékművet is szenteltek Lefkadán.

Természetileg igen látványos a több ezer éves múltra visszatekintő és egyben remek túraútvonalnak is bizonyuló őstölgyes, vagy a sziget egyik legmagasabb pontjára épített Profitis Ilias kápolna első osztályú panorámájával. A velencei idők sólepárlója, a parton egymás mellett húzódó szélmalmok a középkor és az újabb idők emlékei, de akár ősi lefkadai házrom, lefkadai királysírok, sőt bronzkori barlang is megtekinthető, melyek az ókor híres régészeti leletei Lefkadán.

És ez még mindig csak néhány szelete annak, ami a Lefkadára érkezőket várja, és mind felfedezésért kiáltanak!

Hogy mennyi minden van még a szigetben, amit a térképek vagy a csoportok sem mesélnek el? Kattints ide, hogy Te is mielőbb olvashass Lefkada további csodáiról és rejtett kincseiről!

A friss Lefkada digitális útikönyvben a fentiek részletes  bemutatásán felül olyan dolgokról is olvashatsz, hogy mire figyelj egy-egy látnivaló megközelítésénél, megismerheted a sziget híres embereit és életüket, érdekes és hasznos információkat, történelmi visszatekintéseket, és csupa olyan érdekességet és háttérinformációt a különféle helyekről, amit a térkép sajnos nem mutat.

Lefkada legszebb kolostorai
Lefkada múzeum
Lefkada legjobb látnivalói
Érdekességek, látnivalók Lefkadán, Guide
Lefkada digitális útikönyv

TUDJ MEG TÖBBET Lefkada érdekességeiről és látnivalóiról a LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYVBŐL!

Lefkada számos érdekességet tartogat: a digitális útikönyvben ezekről is olvashatsz.
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban másoknál Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook