Lefkada vallási központja
Faneromeni

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Faneromeni kolostor

Koordináták: 38.825401, 20.678116

Lefkada legnagyobb méretű és legismertebb kolostora szépen rendben tartott épületegyüttes: zöldellő kertekkel, mini-állatkerttel várja a látogatóit.

Elhelyezkedés: északnyugat, Lefkadavárostól 5 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló

Belépés: díjmentes

Egyéb info: a kolostor belső területének látogatása illő ruházatban (váll, térd takarva) ajánlatos

A Faneromeni kolostor a fővárosból nyugatra induló főút mellett helyezkedik el, előtte tágas parkoló fogadja az autóval vagy motorral érkezőket.
A dombtetőn eredetileg egy ősi kegyhely állt, melyet az ősi görögök Artemisznek, a vadászat istennőjének szenteltek. A kolostor eredeti épületét 1634-ben építették a romok fölé, de ma is látható formája csak a velenceiek uralma után, a 18. században alakult ki. Bár azóta több tűzvész is pusztított, az épületeket mindig szépen rendbehozták. Legutóbbi felújítása épp az elmúlt években volt, teljesen új külső restaurációt kapott.
Lefkada kolostor

A kolostor belső udvarán növények és virágok zöldellnek, a szerzetesek nagy gondot fordítanak Faneromeni harmóniájára. A belső udvarról több szintes múzeum nyílik, ahol számos ikonosztáz, festmény, kegytárgy van kiállítva Lefkada és a Faneromeni kolostor múltjából. Az épületnek több bejárata is van: az ismertebb az építmény nyugati oldalán fekszik, ott fekszik a parkoló is - az északi bejáratnál viszont látványos panoráma nyílik Lefkada északi részére, Agios Ioannisra és Girára. A kilátás azonban nem csupán innen, hanem a belső udvarról is parádés, mivel az épület hátsó részének egyik tornácáról teljes Lefkadaváros belátható.

Az intézmény területén (annak déli előterében, a parkoló mellett) egy kisebb méretű állatkert is helyet kapott: a takaros ösvények melletti kerti tóban halak és teknősök úszkálnak, a ketrecekben színpompás madarak csivitelnek, a tágas kifutóban őzek legelnek békésen.
Faneromeni belső udvara: rendezett sétányokkal, virágokkal és növényekkel futtatott lugasokkal
Lefkada digitális útikönyv

Tekints be a Faneromeniben megtekinthető érdekes múzeumokba, melyekről további információkat és képes leírásokat a LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV-ben találsz.

Rendeld meg a több száz oldalas képes lefkadai tudásbázist, hogy jobban megismerhesd a szigetet!
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Szállásinfó a Faneromeni kolostor közelében
A kolostor Lefkada északi részén helyezkedik el, az Agios Ioannis mögött emelkedő dombokon. A főváros, Lefkadaváros innen csupán néhány perces autózás, továbbá szinte a kolostor alatt közvetlenül helyezkedik el Frini, mely egy néhány tucatnyi házból, köztük bérelhető apartmanokból és studiókból álló település.
Lefkadavárosban több tucatnyi kiadó apartman és studió várja a nyaralókat. A főváros a sziget legnyüzsgőbb helye Nidri mellett, rengeteg tavernával, számos különféle üzlettel, hosszú sétálóutcával, hangulatos promenáddal.
Agios Ioannis nyugodt régiója Lefkada északi csücskének, közvetlenül a tengerpart közelében. Ezen a vidéken számos jó ár / érték arányú apartman és studió bérelhető.
Nézz körül Lefkada sziget településein, és foglald le időben szállásod! Több száz kiadó lefkadai apartman, studió, villa foglalható le kényelmesen és gyorsan, szerte a sziget teljes területén. Akár nyüzsgést, akár nyugalmat keresel, itt megtalálod!

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban másoknál Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook