Lefkada vallási központja
Faneromeni

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Faneromeni kolostor

Koordináták: 38.825401, 20.678116

Lefkada legnagyobb méretű és legismertebb kolostora szépen rendben tartott épületegyüttes: zöldellő kertekkel, mini-állatkerttel várja a látogatóit.

Elhelyezkedés: északnyugat, Lefkadavárostól 5 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton

Kiépítettség: parkoló

Belépés: díjmentes

Egyéb info: a kolostor belső területének látogatása illő ruházatban (váll, térd takarva) ajánlatos

A Faneromeni kolostor a fővárosból nyugatra induló főút mellett helyezkedik el, előtte tágas parkoló fogadja az autóval vagy motorral érkezőket.
A dombtetőn eredetileg egy ősi kegyhely állt, melyet az ősi görögök Artemisznek, a vadászat istennőjének szenteltek. A kolostor eredeti épületét 1634-ben építették a romok fölé, de ma is látható formája csak a velenceiek uralma után, a 18. században alakult ki. Bár azóta több tűzvész is pusztított, az épületeket mindig szépen rendbehozták. Legutóbbi felújítása épp az elmúlt években volt, teljesen új külső restaurációt kapott.
Lefkada kolostor

A kolostor belső udvarán növények és virágok zöldellnek, a szerzetesek nagy gondot fordítanak Faneromeni harmóniájára. A belső udvarról több szintes múzeum nyílik, ahol számos ikonosztáz, festmény, kegytárgy van kiállítva Lefkada és a Faneromeni kolostor múltjából. Az épületnek több bejárata is van: az ismertebb az építmény nyugati oldalán fekszik, ott fekszik a parkoló is - az északi bejáratnál viszont látványos panoráma nyílik Lefkada északi részére, Agios Ioannisra és Girára. A kilátás azonban nem csupán innen, hanem a belső udvarról is parádés, mivel az épület hátsó részének egyik tornácáról teljes Lefkadaváros belátható.

Az intézmény területén (annak déli előterében, a parkoló mellett) egy kisebb méretű állatkert is helyet kapott: a takaros ösvények melletti kerti tóban halak és teknősök úszkálnak, a ketrecekben színpompás madarak csivitelnek, a tágas kifutóban őzek legelnek békésen.
Faneromeni belső udvara: rendezett sétányokkal, virágokkal és növényekkel futtatott lugasokkal
Lefkada digitális útikönyv

Tekints be a Faneromeniben megtekinthető érdekes múzeumokba, melyekről további információkat és képes leírásokat a LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV-ben találsz.

Rendeld meg a több száz oldalas képes lefkadai tudásbázist, hogy jobban megismerhesd a szigetet!
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Szállásinfó a Faneromeni kolostor közelében
A kolostor Lefkada északi részén helyezkedik el, az Agios Ioannis mögött emelkedő dombokon. A főváros, Lefkadaváros innen csupán néhány perces autózás, továbbá szinte a kolostor alatt közvetlenül helyezkedik el Frini, mely egy néhány tucatnyi házból, köztük bérelhető apartmanokból és studiókból álló település.
Lefkadavárosban több tucatnyi kiadó apartman és studió várja a nyaralókat. A főváros a sziget legnyüzsgőbb helye Nidri mellett, rengeteg tavernával, számos különféle üzlettel, hosszú sétálóutcával, hangulatos promenáddal.
Agios Ioannis nyugodt régiója Lefkada északi csücskének, közvetlenül a tengerpart közelében. Ezen a vidéken számos jó ár / érték arányú apartman és studió bérelhető.
Nézz körül Lefkada sziget településein, és foglald le időben szállásod! Több száz kiadó lefkadai apartman, studió, villa foglalható le kényelmesen és gyorsan, szerte a sziget teljes területén. Akár nyüzsgést, akár nyugalmat keresel, itt megtalálod!

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban másoknál Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada fényképezés, kék színek


Fotózásban Partnerünk az Olympus

Az Olympus cserélhető objektíves PEN és OM-D fényképezőgépeivel a nyaralási fotók bámulatos minőségben örökíthetőek meg. Szeretettel ajánljuk őket minden nyaralónak hogy élményeiből a legjobbat hozhassa ki.
Bővebben az Olympus fényképezőgépeiről...

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.