Hűs vizű csobogó
Dimosari vízesés

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Dimosari vízesés

Koordináták: 38.723155, 20.688754

Nidri közelében található Lefkada legnagyobb és leglátványosabb vízesése, a Dimosari (másik ismert néven Ronies) vízesés.

Elhelyezkedés: kelet, Nidritől 3 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton, majd gyalogösvényen

Kiépítettség: parkoló, taverna

Belépés: díjtalan

Egyéb info: az ösvény bejárásához erősebb szandál vagy cipő ajánlott

A Nidrit elkerülő főútról ágazik le az aszfaltcsík, mely a vízeséshez vezető ösvényt célozza, és egy tágas parkolóban ér véget. Az oda vezető utat a városban és a településen kívül egyaránt táblákkal is jelzik, így a megközelítése nem okoz különösebb nehézséget.
A parkoló közelében egy kisebb taverna fogad, amivel szemben helyi termelők néha lefkadai mézet vagy olívaolajat kínálnak eladásra. A tavernát elhagyva kb. négyszáz méteres gyalogösvény következik, mely hűs árnyat adó platánfák és meredek sziklafalak között kanyarog: bő negyed óra - húsz perces, viszonylag könnyű túrára érdemes készülni.
Agios Ioannis, Lefkada legszebb strandjai

A közel 18 méter magas vízesés elnevezése a 'Dimos' szóból ered, ami 'állam'-ot jelent, és egy környékbeli ősi város neve volt. A régészek szerint a településen több vízimalom is őrölte a gabonát, így messzemenőkig kihasználták a környékbeli források erejét. A Dimosari a tavaszi és a kora nyári hónapokban a legszebb, amikor a csapadékos telek hatásának köszönhetően a legbőségesebb a vízellátás. A Dimosari hűvös vizében a nyaralók egy része előszeretettel frissíti fel magát, vagy ugrál a kis tóba a környező sziklákról.

A júliustól bekövetkező nagyobb száraz időszakok miatt néha előfordul, hogy augusztus végére már éppen csak csorgadozik benne a víz, sőt szélsőséges esetben akár ki is száradhat. Bár maga a vízesés is szép látvány, a Dimosarihoz vezető ösvény miatt is megéri ide elmenni: hűvöst adó sziklák és fák alatt haladó, vadregényes környezetű út visz el hozzá.
A Dimosarihoz vezető ösvény kellemes séta, mely közben érdekes sziklaformációk és tavacskák mellett haladni el
Lefkada digitális útikönyv

ISMERD MEG JOBBAN LEFKADÁT A DIGITÁLIS ÚTIKÖNYVBŐL!

Extra leírások és tartalom: ha többet szeretnél olvasni Lefkadáról!

Rendeld meg még ma a több száz oldalas, magyar nyelvű lefkadai tudásbázist, melyek Neked készítettünk.
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Szállásinfó a Dimosari vízesés közelében
A híres vízeséshez Nidri esik legközelebb, mely mindössze alig néhány kilométerre található tőle. Aki nyüzsgést keres Lefkadán, Nidrinél kevés jobb helyet talál: hosszú sétálóutca, tágas és látványos part menti promenád, a kikötőjében pedig kirándulóhajók tucatjai fogadnak.
Nidriben rengeteg apartman és studió várja a nyaralókat, széles ár- és minőségtartományban. A Lefkada keleti részén, látványos helyre épült kisváros a sziget turistacentruma, évente több tízezer látogatóval.
Perigiali Nidri északi részén fekszik, szállásai a turistacentrumtól való nagyobb távolság miatt gyakran valamivel kedvezőbb árúak, mint Nidrié. A falucska gyakorlatilag egybeépült Nidrivel (három kilométeres táv), így akár át is lehet sétálni egyikből a másikba.
Lefkada sziget településein több száz szállás foglalható le előre kényelmesen és gyorsan, szerte a sziget teljes területén: apartmanok, studiók, villák és szállodák várják a nyaralókat. Nézz szét a több száz lefkadai szállás között, és foglald le időben szállásod!

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban másoknál Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz legszebb strandjai
Like Lefkada!
Lefkada Facebook