Hűs vizű csobogó
Dimosari vízesés

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Dimosari vízesés

Koordináták: 38.723155, 20.688754

Nidri közelében található Lefkada legnagyobb és leglátványosabb vízesése, a Dimosari (másik ismert néven Ronies) vízesés.

Elhelyezkedés: kelet, Nidritől 3 km-re

Megközelíthetőség: aszfaltozott úton, majd gyalogösvényen

Kiépítettség: parkoló, taverna

Belépés: díjtalan

Egyéb info: az ösvény bejárásához erősebb szandál vagy cipő ajánlott

A Nidrit elkerülő főútról ágazik le az aszfaltcsík, mely a vízeséshez vezető ösvényt célozza, és egy tágas parkolóban ér véget. Az oda vezető utat a városban és a településen kívül egyaránt táblákkal is jelzik, így a megközelítése nem okoz különösebb nehézséget.
A parkoló közelében egy kisebb taverna fogad, amivel szemben helyi termelők néha lefkadai mézet vagy olívaolajat kínálnak eladásra. A tavernát elhagyva kb. négyszáz méteres gyalogösvény következik, mely hűs árnyat adó platánfák és meredek sziklafalak között kanyarog: bő negyed óra - húsz perces, viszonylag könnyű túrára érdemes készülni.
Agios Ioannis, Lefkada legszebb strandjai

A közel 18 méter magas vízesés elnevezése a 'Dimos' szóból ered, ami 'állam'-ot jelent, és egy környékbeli ősi város neve volt. A régészek szerint a településen több vízimalom is őrölte a gabonát, így messzemenőkig kihasználták a környékbeli források erejét. A Dimosari a tavaszi és a kora nyári hónapokban a legszebb, amikor a csapadékos telek hatásának köszönhetően a legbőségesebb a vízellátás. A Dimosari hűvös vizében a nyaralók egy része előszeretettel frissíti fel magát, vagy ugrál a kis tóba a környező sziklákról.

A júliustól bekövetkező nagyobb száraz időszakok miatt néha előfordul, hogy augusztus végére már éppen csak csorgadozik benne a víz, sőt szélsőséges esetben akár ki is száradhat. Bár maga a vízesés is szép látvány, a Dimosarihoz vezető ösvény miatt is megéri ide elmenni: hűvöst adó sziklák és fák alatt haladó, vadregényes környezetű út visz el hozzá.
A Dimosarihoz vezető ösvény kellemes séta, mely közben érdekes sziklaformációk és tavacskák mellett haladni el
Lefkada digitális útikönyv

ISMERD MEG JOBBAN LEFKADÁT A DIGITÁLIS ÚTIKÖNYVBŐL!

Extra leírások és tartalom: ha többet szeretnél olvasni Lefkadáról!

Rendeld meg még ma a több száz oldalas, magyar nyelvű lefkadai tudásbázist, melyek Neked készítettünk.
Bővebben...
Lefkada digitális útikönyv

Lefkada digitális útikönyv

Szállásinfó a Dimosari vízesés közelében
A híres vízeséshez Nidri esik legközelebb, mely mindössze alig néhány kilométerre található tőle. Aki nyüzsgést keres Lefkadán, Nidrinél kevés jobb helyet talál: hosszú sétálóutca, tágas és látványos part menti promenád, a kikötőjében pedig kirándulóhajók tucatjai fogadnak.
Nidriben rengeteg apartman és studió várja a nyaralókat, széles ár- és minőségtartományban. A Lefkada keleti részén, látványos helyre épült kisváros a sziget turistacentruma, évente több tízezer látogatóval.
Perigiali Nidri északi részén fekszik, szállásai a turistacentrumtól való nagyobb távolság miatt gyakran valamivel kedvezőbb árúak, mint Nidrié. A falucska gyakorlatilag egybeépült Nidrivel (három kilométeres táv), így akár át is lehet sétálni egyikből a másikba.
Lefkada sziget településein több száz szállás foglalható le előre kényelmesen és gyorsan, szerte a sziget teljes területén: apartmanok, studiók, villák és szállodák várják a nyaralókat. Nézz szét a több száz lefkadai szállás között, és foglald le időben szállásod!

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV
Lefkada digitális útikönyv

Ismerd meg jobban másoknál Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada fényképezés, kék színek


Fotózásban Partnerünk az Olympus

Az Olympus cserélhető objektíves PEN és OM-D fényképezőgépeivel a nyaralási fotók bámulatos minőségben örökíthetőek meg. Szeretettel ajánljuk őket minden nyaralónak hogy élményeiből a legjobbat hozhassa ki.
Bővebben az Olympus fényképezőgépeiről...

Like LEFKADA!

Keresd Lefkadát és a lefkada.hu-t Facebookon is! Kedveld oldalunkat a rendszeres frissítésű képekért és videókért az egyik legszebb strandokkal rendelkező görög szigetről:

facebook.com/lefkadahu

Lefkada FORUM

Csatlakozz a sziget első számú magyar fórumához! A Lefkada FORUM a Lefkada.hu és egyben a sziget több ezer fős létszámmal rendelkező Facebook csoportja.

További információ...

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Rodosz legszebb strandjai