Fedezd fel őket!
Látnivalók Lefkadán

Tudj meg többet a szigetről!

LEFKADA DIGITÁLIS ÚTIKÖNYV

Ismerd meg jobban Lefkadát: a páratlan magyar nyelvű információgazdagságot jelentő Lefkada digitális útikönyv segítségével további leírásokkal, érdekességekkel és hasznos információkkal gazdagodsz, több száz oldalon keresztül.

Lefkada digitális útikönyv

Lefkada látnivalói

BÁR LEFKADA SZIGETÉT ELSŐSORBAN MESÉS TENGERPARTJAI MIATT KERESIK FEL A LEGTÖBBEN, EZEKEN KÍVÜL IS AKAD LÁTNIVALÓ.
A sziget legfőbb látnivalói közé főként Lefkada lenyűgöző természeti adottságait sorolják. A nyugati part strandjai, a sziget vadregényes tájai mellett azonban találsz több olyan kihagyhatatlan lefkadai látnivalót is, ami el fogja nyerni a tetszésed.
A Lefkada bejáratát jelentő fémhíd mellett fekvő Agia Mavra várának falai, a Nidri közelében megbúvó Dimosari vízesés, a környékre szép panorámát nyújtó, saját állatkerttel rendelkező Faneromeni kolostor, és a hajóval, komppal könnyen elérhető környező szigetek mind-mind különleges élményt nyújtanak. Természetesen a felsoroltak csak a legnépszerűbb látnivalóiként csak jéghegy csúcsa - a figyelmes szemmel járók még számos érdekességben gyönyörködhetnek.
A lefkadai látnivalókról bővebb információkat, további érdekes és hasznos leírásokat a Lefkada digitális útikönyvben olvashatsz.

Lefkada főbb látnivalói

Agia Mavra erőd

Agia Mavra erőd, Lefkada
Az 1300-as években a szícilíaiak által épített vár romja a sziget legészakibb pontján, Lefkadavárostól északra fekszik.

Cape Doukato

Cape Doukato
A Cape Doukato (másik nevén Cape Lefkatas) Lefkada szigetének legdélebbi pontja, magasba nyúló, vad sziklafalak fölött hangulatos világítótoronnyal.

Dimosari vízesés

Dimosari vízesés, Nidri
Nidri közelében található Lefkada legnagyobb és leglátványosabb vízesése, a Dimosari (másik ismert néven Ronies) vízesés.

Faneromeni kolostor

Faneromeni kolostor
Lefkada legnagyobb méretű és legismertebb kolostora szépen rendben tartott épületegyüttes: zöldellő kertekkel, mini-állatkerttel várja a látogatóit.

Szigetek Lefkada körül

Skorpios

Skorpios sziget
Az évtizedek óta magánkézben lévő sziget Nidrivel szemközt található, alig három kilométerre tőle.

Kefalónia

Amousa beach
Kefalonia, avagy Kefallinia a Jón-tenger legnagyobb méretű szigete, mely mely párját ritkítóan változatos tájakkal és tengerpartokkal rendelkezik: szépsége Lefkadához fogható.

Meganisi

Dessimi beach
Meganisi a Lefkada közvetlen közelségében található legnagyobb méretű sziget, kb. 1000 fős állandó lakossággal.

Ithaka

Ithaka, Görögország
Az legendákból is jól ismert Odüsszeusz szigeteként fémjelzett Ithaka a valóságban is létezik, Lefkadától mindössze tíz kilométerre emelkedik ki a Jón-tengerből.

A legkedveltebb görög turisztikai társoldalak

Kefalónia sziget információk, strandok, látnivalók, városok
Kréta sziget látnivalók, strandok, információk
Karpathos, Görögország. Információk, települések, érdekességek.
Like Lefkada!
Lefkada Facebook